main logo
432

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu, de Formula 1, al Franței

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Franței, al doilea a trecut linia de „Finiș” Max Verstappen de la Red Bull, urmat de Kimmi Raikonen, Ferrari.

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu, de Formula 1, al Franței

Astfel Hamilton, pilotul Mercedes conduce clasamamentul general cu 145 puncte, pe când Sebastian Vettel a coborât pe locul doi, acumulând 131 puncte, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Cursa a fost remarcată, chiar după ce a fost dat startul cursei printr-un accident dintre Sebastian Vettel și Valtterri Bottas, soldat cu ieșirea pe pistă a SafetyCar, timp în care cei doi au intrat la boxe unde au schimbat pneurile pe cele „soft”. 

Astfel Vettel și Bottas au ajuns pe ultimele poziții însă pe parcursul cursei aceștia au depășit mai multe monoposturi ajungând pe pozițiile 5 și 7.

Ulterior un alt accident i-a scos din cursă pe Esteban Ocon și Pierre Gasly iar la scurt timp și al doilea pilot Force Indya - Sergio Perez a fost nevoit să abandoneze. 

Un alt pilot care a abandonat cursa este cel de la Williams, Lance Stroll după ce în turul 51 i-a explodat un pneu. 

Cursa de pe pista „Paul Ricard” s-a remarcat prin trei penalizări Sebastian Vettel - (+ 5 secunde), Romain Grosjean - (+ 5 secunde) și pilotul rus de la Williams, Sergey Sirotkin - (+ 5 secunde), cel din urmă fiind penalizat pentru că a condus nemotivat prea lent în timp ce SafetyCar se afla pe pistă. 

În urma cursei fanii Formula 1 l-au declarat pe pilotul Ferrari, Sebastian Vettel - „omul zilei”. 

În urma calificărilor de sâmbătă, Lewis Hamilton a plecat din pole-position în Marele Premiu de Formula 1 al Franței, fiind urmat de pilotul Red Bull, Max Verstapen. 

Sebastian Vettel, a greșit de două ori pe ultimul tur cronometrat. Germanul a încheiat al treilea și a împărțit linia secundă pe grilă cu Max Verstappen.

Kimi Raikkonen a trecut pentru un tur în fruntea cursei, după intrarea la boxe a lui Lewis Hamilton, însă a ajuns pe 5 după ce a intrat la standuri, în spatele lui Verstappen, Ricciardo şi Vettel şi în faţa lui Bottas.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării