main logo
902

Legendarul club Zimbru Chișinău este în faliment

Situație critică la cel mai iubit club din țară. Potrivit mai multor surse, patronul clubului Zimbru Chișinău a anunțat staff-ul și jucătorii că nu va mai finanța echipa și o retrage din campionat.

Legendarul club Zimbru Chișinău este în faliment

Motivele ar fi unele financiare, Nicolae Ciornîi spune că Zimbru a dat faliment. Informațiile au fost confirmate de mai mulți jucători, iar la moment lucrurile sunt mai mult decât neclare, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

De menționat că în sezonul trecut, Zimbru a încheiat pe locul 5, însă a avut parte de un final de sezon extraordinar. Atunci când a reușit o serie de 8 meciuri consecutive fără înfrângeri în campionat, reușind după o pauză de 4 ani să învingă chiar și pe multipla campioană, Sheriff Tiraspol. În Cupa Moldovei, Zimbru urmează să joace semifinala contra celor de la Sf. Gheorghe Suruceni.

De asemenea, nu se cunoaște ce se va întâmpla cu Academia Zimbrului. Cea mai bună pepinieră din țară este și ea la un pas de închidere. Antrenorii și personalu acesteia încă nu și-a primit salariul pe decembrie și, potrivit unor informații au anunțat că dacă până pe 13 februarie nu vor primi banii, vor renunța la lucru.

La moment, în campionatele de copii și juniori Zimbru este reprezentat de 16 echipe de diferite vârste. În același timp în Academia Zimbru practică fotbalul săptămânal aproximativ 550 de copii începând de la vârsta 6 ani și care lunar plătesc o taxă de antrenament. În această situație nemaipomenită de criză, una din legendele clubului, fostu internațional Ivan Testimițanu anunță mobilizare generală. Astăzi, la ora 12.00, toți cei cărora le pasă de Zimbru sunt invitați la poarta stadionului, unde va avea loc o discuție privind soarta de mai departe a celui mai titrat club din Chișinău și din dreapta Nistrului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării