main logo
798

Legenda fotbalului german, atacantul Gerd Muller, a decedat

După o lungă suferinţă, legenda fotbalului german, Gerd Muller, a murit.

Legenda fotbalului german, atacantul Gerd Muller, a decedat

Anunţul a fost făcut chiar de cei de la Bayern Munchen, care spun că tragedia a avut loc în dimineața zilei de duminică, 15 august. Fostul mare atacant avea 75 de ani, transmite Știri.md cu referire la Digisport.ro.

Gerd Muller suferea de demenţă senilă de mai bine de cinci ani, când a început un tratament special. Din 2008, Muller suferea şi de Alzheimer şi era dependent de scaunul cu rotile.

Muller deţine recordul de goluri marcate pentru Bayern Munchen, cu 566 de reuşite în 607 meciuri. În plus, Muller are 365 de goluri doar în Bundesliga, unde a fost golgheter de șapte ori.

Muller a avut un procent de eficacitate incredibil şi la naţionala Germaniei, pentru care a înscris de 68 de ori în 62 de selecţii. Apetitul său pentru gol l-a făcut să capete porecla de „bombardierul naţiunii”.

Muller a jucat la Bayern Munchen din vara anului 1964 până iulie 1979. Înainte să ajungă la Bayern, Muller a mai jucat la Nordlingen, iar după ce a plecat de la Bayern, a mai evoluat pentru FL Strikers şi Smith Brothers, în SUA.

Până acum câteva luni, Muller mai deţinea un record, care însă a fost depăşit de Robert Lewandowski chiar în ultima etapă din sezonul trecut.

Nici măcar Robert Lewandowski nu mai credea că poate doborî recordul legendarului Gerd Muller, însă în cele din urmă a făcut-o. Superatacantul lui Bayern Munchen a reuşit 41 de goluri în 29 de etape.

În palmaresul lui Gerd Muller figurează un titlu mondial cu Germania, plus trei titluri europene. La nivel de echipă de club, Muller a câştigat cu Bayern Munchen o Cupă a Campionilor, patru titluri în Germania, şi patru Cupe ale Germaniei.

În finala Mondialului din 1974, Muller a fost cel care a înscris golul victoriei din meciul cu Olanda.

După ce şi-a încheiat cariera de jucător, Gerd Muller a rămas în cadrul clubului Bayern Munchen, ca antrenor la grupele de copii şi juniori.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării