main logo
842

La Nisporeni s-a deschis un nou sezon de motocros

Prima etapă a campionatului Moldovei a avut loc la Nisporeni. Campionatul național pentru cei mai buni motocicliști din țară a devenit o etapă de pregătire pentru Campionatul European de Juniori, Campionatul țărilor Baltice și Cupa Gagarin.

La Nisporeni s-a deschis un nou sezon de motocros

Marele eveniment sportiv va avea loc pe 13 și 14 aprilie pe autostrada Schinoasei, sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, transmite Știri.md cu referire la a-tv.md 

Noul sezon sportiv, al celor mai puternice curse moldovenești, a fost deschis la Nisporeni, unde în pregătirea pentru Campionatul European pentru Juniori, Campionatul Țărilor Baltice și Cupa Gagarin, a avut loc prima etapă a campionatului de motocros în Moldova.

În 8 curse câte două titluri au fost câștigate de reprezentanții Chișinăului, Tighina și Nisporeni, o medalie de aur a mers la Tiraspol, iar cealaltă în Belgia.

Victorii începătoare au obținut principalii favoriți ai turneului. Primii pe pistă au ieșit cei mai tineri motocicliști. 

La categoria copiilor MX50, a câștigat un motociclist din Nisporeni, cel mai tânăr reprezentant al faimoasei dinastii de motocicliști Cociu- Nicolas.

Maximilian Crăciun a luat locul doi, iar Valerii Strutinschii a câștigat bronzul. 

În cea de-a doua categorie de vârstă MW50, titlul de campion a fost al lui Matvei Vasiliev, urmat de Maxim Eni din Călărași. Fratele său, Eugen Eni, a câștigat bronzul la categoria de juniori MX85.

Lupta pentru campionat a avut loc între doi concurenți talentați, reprezentanți ai Tighinei și Chișinăului- Nichita Novoidarschii și Mihail Golovicikinîm. 

Învingător a fost reprezentantul Tighinei-Novoidarschii. „Nu a fost greu. Am mers cu puterea mea, m-am antrenat o singură dată. Am avut un mare avantaj față de rivalul meu, deoarece el era rănit și nu a reușit să se antreneze, de aceea eu am ajuns primul”, a precizat motociclistul Nichita Novoidarschii.

În categoria principală a adulților MXOpen, medalia de aur a mers la cel mai bun motociclist al țării, Mihail Cociu. Motociclistul nisporenean la depășit pe Ilie Dimitriu și Igor Șorina. 

La categoria MX2 primul a fost motociclistul chișinăuian Nicolai Timuș. Al doilea și al treilea care au ieșit în final au fost două persoane cu același prenume- Maxim, Parfene și Boșcov.Timuș și Boșcov au câștigat câte o medalie la categoria juniori MX2.  

Pe podiumul de onoare a mai urcat Egor Neciporciuc, care s-a plasat pe locul trei.

În categoria de amatori „Hobby”, aurul, argintul și bronzul au mers către reprezentanții din Tighina, Igor Postică, Victor Guțanu și Iurie Egorcenco.

Dar cel mai bun a fost Iurii Vintea, locuitor al Belgiei, elev al școlii de motocros din Republica Moldova, care a venit la Nisporeni pentru a participa la campionat. La categoria de echipe pe primul loc s-au plasat motocicliștii din Nisporeni- Enduro-Cross. 

Doar prima etapă a campionatului Moldovei a adunat 40 de participanți.

În acest an, Federația Motocrosului intenționează să organizeze 5 etape ale campionatului național.

Campionatul Național se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării