main logo
297

Judocanul Victor Sterpu a cucerit bronzul la Mondialele de juniori din Maroc

Judocanul moldovean Victor Sterpu (73 kg) a obținut joi, 17 octombrie, la Marrakech (Maroc) medalia de bronz la Campionatul Mondial, rezervat juniorilor mari.

Judocanul Victor Sterpu a cucerit bronzul la Mondialele din MarocFoto: moldpres.md

El a urcat pe podiumul de premiere după ce i-a învins, în ordine, pe Georgios Markarian (Grecia, în numai 30 de secunde), Mattia Prosdocimo (Italia, 50 de secunde), i-a cedat în următorul meci vicecampionului Georgii Elbakiev (Federația Rusă, în timpul regulamentar de luptă – 4 minute), iar în recalificări i-a devansat pe Shinebayar Ounchimeg (Mongolia, după 4 minute de luptă) și Samuel Gassner (Austria, 58 de secunde), transmite Știri.md cu referire la Moldpres

”Este un frumos succes”, a declarat pentru agenție Antrenorul Emerit Veaceslav Bacal. ”Mă bucur enorm”, a spus fostul premiant al campionatelor naționale Mircea Taran.

Coechipierii lui Victor Sterpu au avut evoluții mai modeste. Marc Latîșev (66 kg) a repurtat două victorii și a suferit o înfrângere. Adil Osmanov, aceeași categorie de greutate, a câștigat un meci și a suferit eșec în următorul. Petru Pelivan (73 kg) și Cătălin Marian (81 kg) au cedat în faza inaugurală a campionatului.

Victor Sterpu a devenit în septembrie curent campion european de juniori mari la Vantaa (Finlanda). Este originar din Bulboaca (Anenii Noi). A început să practice judo la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv sub îndrumarea echipei condusă de răposatul Vasile Luca. A participat și la o serie de turnee rezervate seniorilor, inclusiv la Campionatul Mondial, unde a repurtat o victorie. Anul trecut, el a devenit premiant al turneului Grand Prix de la Haga. Este câștigător al etapei Cupei Europei de tineret de la Cluj-Napoca (2018).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării