main logo
351

Judocanul Iurie Mocanu a ocupat locul 5 la Universiada Mondială

Judocanul moldovean Iurie Mocanu (90 kg) a ratat joi, 4 iulie, la Universiada Mondială de la Napoli (Italia) podiumul de premiere, situându-se pe locul cinci.

Judocanul Iurie Mocanu a ocupat locul 5 la Universiada MondialăFoto: moldpres.md

A învins inițial în primele două partide, dar în a treia i-a cedat georgianului Lasha Bekauri, medaliatul cu argint. ”Ar fi putut să-l învingă dacă era mai insistent”, a declarat pentru agenție antrenorul Veaceslav Bacal, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

În recalificări l-a învins prin procedeu dureros, efectuat la braț chiar în primul minut al partidei, pe slovenul Narsei Laskovic și a obținut dreptul să lupte pentru bronz cu brazilianul Gustavo Assis.

Avantajat de înălțimea sa, Iurie Mocanu a respectat până spre finalul meciului indicațiile antrenorului Bacal, însă din lipsă de experiență a cedat. ”Îi mai lipsește apriga dorință de a învinge. În judo, ca și în orice sport, ca să învingi este necesar să ai și o mare tărie de caracter. Dar, ca să fiu sincer locul cinci ocupat este un rezultat bun pentru Iurie. Să obții trei victorii la un asemenea turneu nu este deloc ușor”, a concluzionat tehnicianul, care a mai adăugat că pe campionul categoriei, Johannes Pacher (Austria), Iurie Mocanu l-a învins anterior de patru ori.

Astăzi, în concurs se vor încadra Victor Sterpu (73 kg) și Dorin Goțonoagă. ”Trebuie să obținem, minimum, o medalie”, a pronosticat Veaceslav Bacal.   

Turneul de judo a reunit 409 participanți din 55 de țări.

Cel mai bun judocan moldovean pe moment este Denis Vieru, câștigător, în premieră în istoria sportului moldovenesc, a turneelor de Mare Slam de la Paris, Baku și Grand Prix de la Antalya.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării