main logo
320

Judocanul Denis Vieru participă la turneul Masters din China

Judocanul moldovean Denis Vieru (66 kg) a fost plasat pe prima poziție la categoria sa la tragerea la sorți a turneului Masters, care va avea loc pe 12-14 decembrie la Qingdao (China).

Judocanul Denis Vieru participă la turneul Masters din ChinaFoto: ijf.org

La acest turneu sunt invitați doar câte 36 cei mai buni judocani din fiecare categorie de greutate. Denis Vieru ocupă locul doi în clasamentul mondial printre 464 de concurenți, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md

Primul număr, campionul mondial din anul curent Joshiro Maryama (Japonia) nu va paricipa la turneu. De asemenea nu va fi prezent nici numărul trei mondial, compatriotul Hifumi Abe, campion mondial în 2018. 

„Este singura categorie de greutate în care nu vor concura japonezii la acest turneu prestigious. Motivele absenței nu le cunosc. La sigur, însă că evoluțiile lui Denis Vieru vor fi filmate din toate unghiurile, iar mai apoi analizate de tehnicienii niponi”, a declarat pentru agenție Veaceslav Bacal, antrenorul lui Denis Vieru.

„Mă voi strădui să evoluez bine, dar am o problemă de sănătate. Am răcit și deja timp de câteva zile am primit, la indicația medicilor, antibiotice. În fine, cum va fi - așa va fi”, a declarat Denis Vieru, care urmează să concureze la Masters a doua oară consecutiv.

La turneu va concura încă un judocan moldovean, Victor Sterpu (73 kg), care este situat pe poziția a 33-a în clasamentul mondial printre 477 adversari. El va debuta la Masters.

În clasamentul mondial masculin mai figurează doi judocani moldoveni, Dorin Goțonoagă și Nicon Zaboroșciuc, ambii la categoria de greutate până la 81 de kilograme. Primul ocupă locul 50, iar al doilea - 147. 

Denis Vieru este cel mai bun judocan moldovean. El a cucerit anul curent medalia de bronz la Mondialele din Tokyo, a devenit campion mondial universitar la Napoli, s-a clasat pe primele locuri la turneele de Mare Şlem de la Paris, Baku şi Grand Prix de la Antalya, fiind cu aceste performanțe pretendentul principal la titlul de cel mai bun sportiv în 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării