main logo
382

Judocani moldoveni au cucerit aurul la Europenele rezervate veteranilor

Judocanii moldoveni Constantin Brânză (60 kg), Mihail Malear (100 kg) și Viorel Marinescu (plus 100 kg) au devenit la Glasgow (Marea Britanie) campioni europeni de veterani.

Judocani moldoveni au cucerit aurul la Europenele rezervate veteranilor

”Suntem toți nespus de bucuroși că am devenit din nou campioni. Restul detaliilor le vom oferi la conferința de presă, la revenire acasă”, a declarat astăzi pentru agenție Mihail Malear, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Constantin Brânză (categoria de vârstă plus 70 de kilograme) a repurtat patru victorii în calea sa spre prima treaptă a podiumului de premiere.  El a consumat în acest scop în total 2 minute și 54 de secunde din cele 16 minute rezervate conform regulamentului. Mihail Malear (categoria de vârstă plus 75 de ani) a obținut trei victorii pentru care i-au fost necesare aproximativ 4 minute. Viorel Marinescu, categoria de vârstă A-5, i-a învins, în ordine, pe Laszlo Szoks (Ungaria) după 18 secunde de la începerea meciului, în 35 de secunde pe Ștefan Cristescu (Austria) și pe  Rob Kroonen (Olanda) după un minut și 32 de secunde de luptă pe tatami.

Al patrulea reprezentant al echipei naționale, Vladimir Preguza (categoria de vârstă A-7) a fost învins în primele două partide disputate. El a debutat la Europene.

Mihail Malear a obținut al 5-lea titlu de campion european. Constantin Brânză s-a învrednicit de al patrulea titlu, iar Viorel Marinescu a obținut al treilea titlu de campion european.

Lotul național va reveni de la Europene mâine, 17 iunie.

Participanții au fost repartizați, conform vârstei, în 9 categorii. Prima începe de la 40 de ani. Ultima, este de plus 75 de ani.

Judoul este una dintre cele mai populare probe sportive în Republica Moldova. Primul medaliat la Campionatele Europene a fost Gheorghe Cotic (bronz, 1966, Luxemburg). Vicecampion european a devenit apoi Valentin Guțu (Gothenburg, 1971), medaliat cu bronz la aceste Europene în concursul pe echipe. Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la ediția desfășurată la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris). Premianți la Europene au mai devenit Victor Bivol, Oleg Crețu, Andrei Golban, Marcel Trudov, Nicolae Belocosov și Sergiu Toma.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării