23 noi, 2019 15:57
176
0
Judocana Cristina Blanaru a repurtat o victorie la turneul de la Osaka
23 noi, 2019 15:57
176
0

Judocana Cristina Blanaru (52 kg) a obținut vineri, 22 noiembrie, o victorie la turneul internațional din seria Grand Șlem la turneul de la Osaka (Japonia) și a cedat în următoarea partidă disputată, fiind eliminată din concurs.

Ea învins-o pe Gultaj Mammadaliyeva (Azerbaidjan) și i-a cedat reprezentantei gazdelor, Ai Shishime, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Ieri, au suferit înfrângeri și alți doi membri ai lotului național: Nicon Zaboroșciuc și Dorin Goțonoagă, ambii la categoria de greutate până la 81 de kilograme. Ei au cedat lui Kamollidin Rasulov (Uzbekistan), respectiv Alexander Wieczerzak (Germania).

Anterior, Antrenorul Emerit, Mihail Ciudin, a declarat că șansele lor sunt modeste. ”Este un concurs foarte puternic, competitiv. Vă spun sincer: șansele noastre sunt modeste. 

O victorie obținută la acest turneu va fi deja un succes. La el participă doar cei mai buni dintre cei mai buni”, a spus el.

Nicon Zaboroșciuc este vicecampion european de juniori (2015). Dorin Goțonoagă este medaliat anul curent cu bronz la Universiada Mondială (Napoli), are în palmares locurile trei ocupate la turneele Grand Prix de la Duesseldorf (2017) și Antalya (2018). Cristina Blanaru s-a remarcat anterior la câteva turnee internaționale rezervate junioarelor.

Cel mai bun judocan moldovean, Denis Vieru (66 kg), se pregătește conform unui program special de turneul Masters, care va avea loc pe 14-15 decembrie în China. 

El a cucerit anul curent medalia de bronz la Mondialele din Tokyo, a devenit campion mondial universitar la Napoli, s-a clasat pe primele locuri la turneele de Mare Şlem de la Paris, Baku şi Grand Prix de la Antalya, fiind cu aceste performanțe pretendentul principal la titlul de cel mai bun sportiv în 2019.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter