main logo
247

Jucătoarele din Moldova au cedat în sferturile de finală la Mondialele de joc de dame

Jucătoarele moldovene Cristina Zaruba și Maria Gaidarji au cedat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial la joc de dame, versiunea clasică, care s-a încheiat duminică, 8 septembrie la Sveti Vlas (Bulgaria).

Jucătoarele din Moldova au cedat în finală la Mondialele de joc de damePoza simbol

La proba blitz Cristina Zaruba, campioană mondială la joc de dame, versiunea blitz și vicecampioană la varianta blitz, categoria de vârstă Under-27, a ocupat locul patru, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

La proba rapid ea s-a clasat pe locul 16 printre cele 31 de competitoare. Marele maestru internațional Ion Dosca, campion mondial de veterani en-titre, categoria de vârstă plus 61 de ani, a ocupat locurile 10 la ambele versiuni, iar la varianta clasică s-a situat pe locul nouă. La aceste turnee au concurat 92 de sportivi din 31 țări.

La campionat au mai participat Ala Țârdea, Ana Șleahovscaia, care de asemenea au avut evoluții modeste la concursurile rapid, blitz și clasic.

”Este greu să concurezi la două turnee importante fără odihnă. În ajun doar ei au evoluat la Mondialele de veterani, Under-27, Under-19. Presiunea, oboseala acumulată și-a lăsat amprenta”, astfel a comentat astăzi pentru agenție evoluțiile membrilor echipei naționale marele maestru internațional Elena Scovitina, multiplă campioană europeană și mondială.

În ajun la Mondialele de copii, juniori, tineret și veterani, desfășurate la Kranevo (Bulgaria) Ion Dosca a devenit campion mondial la versiunea clasică, vicecampion la varianta blitz. Ala Țârdea a cucerit titlul de campioană la categoria de vârstă veterani, varianta blitz. 

Ana Șleahovscaia a devenit vicecampioană la categoria de vârstă Under-19, versiunea clasică. Marcel Ursu (Under-19) s-a clasat pe locul doi la varianta blitz. O distincție de argint a obținut la aceeași versiune și Maxim Dolapci (Under-17). De o medalie de bronz s-a învrednicit Mihail Cunițchi, (Under-8), varianta rapidă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării