main logo
347

Jocurile Paralimpice 2020: Flacăra olimpică a ajuns la Tokyo

Flacăra olimpică a ajuns în capitala Japoniei vineri, 20 august, şi logo-ul Jocurilor Paralimpice (24 august - 5 septembrie) a fost instalat în golful din Tokyo, în timp ce ţara se confruntă cu un număr record de infectări cu Covid-19, cu patru zile înaintea ceremoniei de deschidere, informează AFP.

Jocurile Paralimpice 2020: Flacăra olimpică a ajuns la Tokyo

Numărul de infecţii cotidiene a depăşit 25.000 la nivel naţional pentru prima oară joi, iar numărul de pacienţi în stare gravă a atins şi el cote ridicate în Arhipelag, afectat de al cincilea val de coronavirus, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

În faţa acestei situaţii, organizatorii Jocurilor Paralimpice au îndemnat participanţii să urmeze cu stricteţe măsurile sanitare instituite şi să nu slăbească vigilenţa.

"Situaţia infectărilor este diferită de cea de dinaintea Jocurilor Olimpice. Ea s-a deteriorat", a declarat Hidemasa Nakamura, un responsabil al comitetului organizator Tokyo-2020.

"Sportivii paralimpici prezintă riscuri mai mari decât sportivii olimpici să facă forme mai grave de Covid-19", a adăugat el.

Ceremoniile de aprindere a torţei olimpice au avut loc vineri fără spectatori, după evenimente similare în toată ţara în cursul ultimelor săptămâni, tradiţionala ştafetă fiind anulată din cauza temerilor privind propagarea virusului.

Până în acest moment, 86 de teste pozitive au fost efectuate în rândul participanţilor, în principal la personalul din Japonia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării