main logo
299

Jocurile Olimpice de la Tokyo: A început instalarea unor inele gigantice

Organizatorii Jocurilor Olimpice din 2020 de la Tokyo au început instalarea unor inele olimpice gigantice sub podul Rainbow, în Parcul Odaiba Marine, locul unde sunt programate probele de natație precum maratonul şi triatlonul.

Jocurile Olimpice de la Tokyo: A început instalarea unor inele giganticeFoto: captură video

Edificiul cu emblema olimpică, având lăţimea de 32 de metri și 60 de centimetri şi înălţimea de 15 metri și 30 de centimetri, a fost construit la Yokohama şi a fost transportat cu o barjă până la Tokyo, transmite Știri.md cu referire la publika.md

Inele olimpice vor fi inaugurate cu prilejul unei ceremonii programate pentru ziua de 24 ianuarie, cu exact 6 luni înaintea ceremoniei de deschidere a celui mai important eveniment sportiv din ultimii patru ani.

"Am decis să instalăm aceste inele pentru a începe anul 2020 cu un eveniment important. Am ales această zonă pentru că aici sunt multe edificii ce au legătură directă cu Olimpiada, precum podul Rainbow sau Turnul Tokyo", a afirmat directorul Departamentului Planificare şi Promovare JO, Kenichi Kimura.

Cele cinci inele întrepătrunse reprezintă cele cinci continente şi semnifică uniunea dintre ele şi dintre sportivii din întreaga lume.

Până în prezent pentru Olimpiada de la Tokyo s-au calificat şapte sportivi moldoveni: luptătoarea Anastasia Nichita, înotătoarea Tatiana Sălcuţan, arcaşa Alexandra Mîrca, maratonista Lilia Fisikovici, aruncătorii ciocanului Sergiu Marghiev şi Zalina Petrivska, precum și aruncătoarea greutății Dimitriana Surdu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării