main logo
386

Jocurile Europene 2019: Echipa feminină de tenis de masă a României, învinsă

Echipa feminină a României a fost învinsă de Germania cu 3-0, sâmbătă, în finala turneului de tenis de masă din cadrul Jocurilor Europene de la Minsk.

Jocurile Europene: Echipa feminină de tenis de masă a României, învinsă

Bernadette Szocs, Elizabeta Samara şi Daniela Dodean au obţinut medaliile de argint. Echipa Germaniei a reuşit calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Samara şi Dodean au fost învinse în meciul de dublu de cuplul Nina Mittelham/Xiaona Shan cu 3-2 (9-11, 11-4, 11-6, 9-11, 11-6), Szocs a fost întrecută de Ying Han cu 3-1 (9-11, 11-5, 11-3, 11-2), iar Dodean a fost învinsă de Shan cu 3-1 (11-9, 11-9, 10-12, 11-7).

Bilanţul României a ajuns acum la două medalii de aur, trei de argint şi patru de bronz.

Aurul a fost câştigat de Laura Georgeta Coman, în proba de puşcă aer comprimat 10 m, şi de Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi, la canoe-2 pe 1.000 m.

Medaliile de argint au fost cucerite de Dacian Barna şi Andreea Bogati în proba de perechi mixte din concursul de gimnastică aerobică, de perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs la tenis de masă - dublu mixt şi de echipa feminină de tenis de masă (Bernadette Szocs, Elizabeta Samara şi Daniela Dodean).

Medaliile de bronz au fost obţinute la sambo, prin Daniela Poroineanu (cat. 56 kg), Anda Mihaela Vâlvoi (cat. 64 kg) şi Alina-Petronela Păunescu (cat. +80 kg), şi la gimnastică aerobică - grup (Gabriel Bocşer, Mihai Alin Popa, Dacian Nicolae Barna, Dorin Marian Broţei şi Andreea Bogati).

România participă cu 123 de sportivi la Jocurile Europene de la Minsk.

Reprezentanţii României concurează la toate cele 15 sporturi şi discipline sportive din program: atletism, baschet 3x3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plajă, gimnastică - artistică, aerobică şi ritmică, judo, kaiac-canoe, lupte - feminin, libere şi greco-romane, sambo, tenis de masă, tir sportiv şi tir cu arcul.

Rezultatele obţinute la atletism, badminton, ciclism, judo, karate, tenis de masă, tir cu acul şi tir sportiv contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice - Tokyo 2020.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării