main logo
11231

JO: Patru sportivi sunt carabinieri, iar opt - polițiști de frontieră

În acest an, 26 de sportivi moldoveni reprezintă țara noastră la Jocurile Olimpice de la Paris. Dintre aceștia, patru sunt carabinieri, iar opt - polițiști de frontieră.

JO: Patru sportivi sunt carabinieri, iar opt - polițiști de frontierăImagine simbol

Potrivit Inspectoratului General de Carabinieri, arcașul Dan Olaru și-a începe prestația pe data de 25 iulie. În aceeași zi, judocanii Denis Vieru, Adil Osmanov și Pelivan Petru au plecat în capitala franceză pentru ultimele pregătiri, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Colegii noștri nu doar că protejează societatea, dar și inspiră prin dedicarea și performanțele lor remarcabile. Cu mândrie și emoție le urăm mult succes și îi susținem cu toată inima! Fie ca drumul lor să fie plin de reușite și să se întoarcă acasă cu medalii strălucitoare! Forță și determinare, dragi carabinieri!”, se menționează în mesajul Inspectoratului General de Carabinieri al MAI.

Totodată, opt polițiști de frontieră vor reprezenta R. Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris. Aceștia sunt:

  • Mihail Latîșev - judo;
  • Zalina Marghiev - aruncarea ciocanului;
  • Serghei Marghiev - aruncarea ciocanului;
  • Dimitriana Bezede - aruncarea greutății;
  • Andrian Mardare - aruncarea suliței;
  • Victor Ciobanu - lupte greco-romane;
  • Anastasia Nichita - lupte libere;
  • Daniela Cociu - canoe.

Știri.md amintește că judocanul Denis Vieru a adus duminică, 28 iulie, prima medalie, cea de bronz, pentru R. Moldova, prezentă la Jocurile Olimpice. Astfel, sportivul va încasa 2.000.000 de lei pentru această performanță istorică în judoul moldovenesc.

Totodată, la 29 iulie, judocanul moldovean Adil Osmanov a cucerit bronzul la Jocurile Olimpice de la Paris, învingându-l pe italianul Manuel Lombardo.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării