main logo
668

JO 2018: Un alt sportiv rus a fost depistat pozitiv la controlul anti-doping

Sportivă rusă de bob, Nadeja Sergheeva a fost depistata pozitiv la controlul anti-doping la Jocurile Olimpice de Iarnă din Corea de Sud.

JO 2018: Alt sportiv rus, depistat pozitiv la controlul anti-dopingJO 2018: Alt sportiv rus, depistat pozitiv la controlul anti-doping

Sportiva a fost depistata pozitiv în urma testulului realizat la Pyeongchang, pe 18 februarie.

Substanţa descoperită este deja binecunoscutul remediu cardioprotector denumit meldoniu, din cauza căreia rușii au pierdut deja o medalie de bronz la proba de curling (dublu-mixt), scrie paginaderusia.ro.

Sergeeva și Anastasia Kocerjova au ocupat locul 12 în competiția pentru echipajele feminine de bob două persoane la Jocurile Olimpice din 2018.

Trebuie remarcat că Nadejda Sergheeva nu este la primul incident de acest fel. În 2016, ea a mai fost depistata cu meldoniu, dar mai târziu a fost amnistiată și admisă la concursuri internaționale.

Șeful delegației sportivilor olimpici din Rusia, Stanislav Pozdniakov, a declarat că cazul lui Sergheeva dovedeşte un anumit grad de „neglijență” a sportivei.

Cele două noi scandaluri de dopaj ridică semnul întrebării în legătură cu oportunitatea eliminării descalificării temporare a Rusiei, astfel încât la ceremonia de închidere a Jocurilor, la 25 februarie, delegaţia acestei ţări să poată defila sub steag național.

Decizia oficială privind problema steagului va fi anunțată la 24 februarie de către Comitetul Executiv al CIO.

În ultimele zile, Rusia a îndeplinit toate condițiile pentru că problema să fie rezolvată pozitiv. În special, a fost plătita amendă de 15 milioane de dolari pentru dopaj la JO de la Soci

Amintim că acesta nu este primul caz. Sportivul rus la curling Alexander Krușelnițki, a fost prins cu dopaj la JO-2018, a renunţat la contestație și a returnat imediat medalia de bronz câştigată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării