main logo
614

JO 2018: Sportivilor ruși li se retrag medaliile din cauza dopajului

Curtea de Arbitraj Sportiv a retras medaliile de bronz sportivilor ruși de curling Alexandr Krușelinițchii și Anastasia Brâzgalova, obținute recent la Olimpiada din Pyeongchang, transmite tvrain.ru.

JO 2018: Sportivilor ruși li se retrag medaliile din cauza dopajuluiJO 2018: Sportivilor ruși li se retrag medaliile din cauza dopajului. Foto: tvain.ru

Medalia de bronz a fost prima din istoria curlingului rus. Cei doi sportivi au ocupat locul trei la proba dublu-mixt de curling. Mai târziu, în probele de dopaj ale celor doi sportivi a fost descoperit meldonium, scrie unimedia.

Alexandr Krușelinițchii a declarat că niciodată nu s-a dopat, dar nu a negat "faptul unei încălcări formale" a regulilor privind dopajul. "E stupid să negi, când două teste de doping au arătat că substanța interzisă a fost descoperită în organism", a declarat sportivul.

Federația de curling din Rusia admite și versiunea că cineva i-ar fi putut pune substanța în mod intenționat. 

Prima probă pozitivă de dopaj de la Olimpiada de Iarnă din 2018 a fost descoperită în cazul sportivului din Japonia Kei Saito, short-trackist în echipa de rezervă a Japoniei pentru estafeta masculină de 5000 de metri. 

Amintim că echipa Federației Ruse a fost înlăturată de la participarea la Jocurile Oimpice de iarnă din 2018. Sportivii care nu au fost implicați în scandalul de dopaj au fost admiși să participe sub un steag neutru. În total, 169 de sportivi ruși au fost admiși la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării