main logo
785

JO 2018: Reacţia sportivei maghiare care a produs cea mai mare farsă

Cazul lui Elizabeth Marian Swaney, sportiva de origine americană, care a reprezentat Ungaria la Jocurile Olimpice de la Pyeongchag continuă să ţină prima pagină a ziarelor de pretutindeni.

JO 2018: Reacţia sportivei care a produs cea mai mare farsăJO 2018: Reacţia sportivei maghiare care a produs cea mai mare farsă. Foto: Sehatcoy.com

Toţi au fost curioşi să discute cu sportiva, iar prima sa reacţie a fost în aceeaşi notă: a farsei.

Proba de ski acrobatic - halfpipe a avut parte de o prezenţă mai mult decât inedită. Concret, Swaney s-a calificat la JO fără să aibă vreo treabă cu proba în sine. Astfel, în calificările de acum două zile ea doar s-a plimbat pe planşă, fără a face vreun trick, punând într-o postură total ingrată Federaţia de la Budapesta.

Întrebată despre "performanţa" sa, Swaney a uimit din nou. Probabil oamenii se aşteptau să vorbească despre cât de frumos e să participi la competiţia supremă în sporturile de iarnă, însă ea şi-a dus rolul până la capăt, "trollând".

„Nu m-am calificat în finală, aşa că sunt dezamăgită", a fost singura reacţie a lui Swaney, conform joe.co.uk, citat de DigiSport.

Swaney a obţinut cetăţenia maghiară şi s-a calificat pentru Pyeongchag graţie unei mari scăpări din regulament. Concret, acesta prevede ca un sportiv să se poată califica la această probă de la Jocurile Olimpice dacă reuşeşte să obţină un anumit număr de prezenţe in Top 30 la etapele de Cupă Mondială, în anii premergători Jocurilor. Cum halfpipeul e o probă nouă, nu sunt extrem de multe concurente. Astfel, Swaney a ţintit concursurile unde s-au prezentat mereu mai puţin de 30 de sportive la start, acumulând astfel puncte, deşi a terminat mereu ultima.

31,4 a fost nota obţinută în calificările de marţi de Swaney, de departe cea mai mică din concurs. Arbitrii nici nu au avut ce să puncteze, din moment ce sportiva nu a făcut vreun element.

Proba a fost în cele din urmă câştigată de Cassie Sharpe, din Canada, care se impusese şi în calificări. Argintul i-a revenit veteranei Marie Martinod (Franţa), aflată la ultimul său concurs înainte de retragere. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de sportiva din SUA Brita Sigourney.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării