main logo
11347

Jirinovski, despre moldoveanul care a alergat 50 km pe un ger de -60°C

Deputatul Dumei de Stat din Federația Rusă, Vladimir Jirinovski, a comentat despre maratonul alergat în scop caritabil de Dmitri Voloșin în cel mai rece loc al Planetei.

Jirinovski, despre moldoveanul care a alergat 50 km pe un ger de -60°CJirinovski, despre moldoveanul care a alergat 50 km pe un ger de -60°C

„Sportivul din Moldova, Dmitri Voloșin, în localitatea Oymyakon (regiunea Yakutia din Rusia), la -60°C a alergat 50 km în 6 ore. Medicii trebuie să-l atenționeze. El doar și-a răcit întregul corp. La -60°C, el inhala la fiecare secundă o cantitate mare de aer rece. Dacă să-l lași fără supraveghere, el va muri din cauza hipotermiei", spune politicianul rus, transmite Știri.md.

„Noi acum vorbim despre el și peste tot toți vorbesc despre el. Se plictisește el în Moldova - e soare, căldură și struguri. Trebuie să vină în Yakutia și aici să înghețe. Iată atunci, numele lui va răsuna peste tot", a declarat Jirinovski.

Amintim că, pe 14 ianuarie, a avut loc maratonul de caritate, pe care l-a alergat Dmitri Voloșin, președintele organizației publice sportive Sporter, sportivul extremist din Moldova, în cel mai rece punct de pe glob, localitatea Oymyakon (regiunea Yakutia din Rusia), unde se înregistrează temperaturi de până la -71°C.

Ulterior și șeful statului, Igor Dodon, a comentat succesul moldoveanului care a alergat acest maraton.

Sportivul Dmitri Voloșin a rămas foarte impresionat de povestea Evei și de dragostea ei pentru viață. Astfel, a inițiat proiectul de caritate „Unfrozen” pentru a atrage atenția asupra problemei paraliziei cerebrale la copii și să o ajute pe Eva Pismeniuc.

Fetița poate fi ajutată prin intermediul platformei electronice de pe blogul lui Dmitri Voloșin - https://voloshin.md/unfrozen/

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării