main logo
655

Japonia va suferi pierderi esențiale din cauza amânării Olimpiadei

Japonia va suferi pierderi importante din cauza amânării Jocurilor Olimpice din vara anului curent pentru anul 2021.

Japonia va suferi pierderi esențiale din cauza amânării OlimpiadeiFoto: moldpres.md

Potrivit estimărilor apărute în mass-media, această decizie luată din cauza pandemiei coronovirusului va provoca pierderi de 5,7 miliarde de euro țării organizatoare, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Evenimentul era programat pentru perioada 24 iulie - 9 august. "Având în vedere circumstanţele actuale, pe baza informaţiilor Organizației Mondiale a Sănătății, ale preşedintelui Comitetului Internațional Olimpic (CIO) şi ale premierului Japoniei, Jocurile Olimpice urmează să fie reprogramate, dar nu mai devreme de vara anului 2021, pentru a păstra sănătatea sportivilor şi a tuturor celor implicaţi în JO şi ai comunităţii internaţionale", a anunţat CIO.

De la înfiinţarea Jocurilor Moderne, în 1896, este pentru prima oară când jocurile sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de trei ori în timpul celor două războaie mondiale (1916, 1940 și 1944). Deşi vor avea loc în 2021, Jocurile Olimpice se vor desfăşura tot sub denumirea Tokyo 2020. 

CIO a decis ca sportivii care şi-au asigurat deja biletul de acreditare la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo să rămână calificaţi la evenimentul amânat pentru 2021. Responsabilii CIO şi cei ai celor 32 de federaţii sportive implicate în Jocurile de vară, reuniţi în cadrul unei teleconferinţe, au căzut de acord asupra acestui principiu de bază. Aproximativ 57% dintre cei circa 11.000 de participanţi la JO au obţinut deja calificarea, conform cifrelor comunicate în cursul acestei săptămâni de CIO.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării