main logo
636

Istoria de succes a unui luptător de K1 din Bălți

A început să practice sportul la vârsta de 19 ani, iar acum este un luptător de K1 de succes. Nicolae Piruțchi a reușit să înscrie în palmaresul său șase victorii din opt lupte în ringul de profesioniști.

Istoria de succes a unui luptător de K1 din BălțiIstoria de succes a unui luptător de K1 din Bălți

De asemenea, Nicolae a devenit învingător în prestigioasa competiție Urban Legend, transmite Știri.md cu referire la tvn.md.

Nicolae spune că și-a dorit să facă acest gen de sport, după ce a privit mai multe lupte cu Fiodor Emelianenco. A început să practice K1 fiind în universitate:

„Victoria mea cea mai reușită și mai spectaculoasă a fost la Timișoara, la Gala Danger Superfight. Acolo l-am învins pe sportivul Iuliu Man din România, din orașul București, cu un scor de 3 la 0.”

Kickboxingul este un sport dur, iar dificultățile, spune Nicolae, îl fac mai tare:

„Fiecare eșec în viața mea mă face mai puternic și să ridic mereu capul, și să merg doar înainte, mai mult ca să muncesc 11.55 MUSCA 17.50 Am avut traume, coloana vertebrală, în decurs de 6-7 luni, cam așa a decurs restabilirea mea”

Un loc aparte în ierarhia de valori ale lui Nicolae îl ocupă credința în Dumnezeu. Străbunica i-a insuflat dragostea față de Cel de Sus, iar acum, înainte de fiecare luptă, el merge neapărat la Biserică:

„Credința în viața de sportiv și în viața de zi cu zi mă ajută să îndur momente foarte grele ale vieții. Unde trebuie să mă aplec capul, unde trebuie mai des să cedez careva fapte, lucruri pentru a ajunge acolo unde sunt”

Antrenorul Stanislav Cornei apreciază ambiția și caracterul sportivului. Este sigur că discipolul său campion va învinge în multiple competiții de prestigiu.

Ori „Glory”, ori „Kunlun Fight” în China – acestea sunt, cred, cele mai importante competiții de Kickboxing pe arena mondială. El se pregătește și meargă înainte, vrea cu adevărat să învingă. În plus, credința lui în Dumnezeu, spiritualitatea sa, îl întărește, îl ajută să progreseze.”

Nicolae Piruțchi reușește să combine sportul cu Universitatea din Bălți, unde-și face studiile. În plan sportiv, luptătorul își propune să devină campion „Glory”, iar după ce-și va termina cariera sportivă își vede viitorul legat de activitatea în cadrul Ministerului de Interne.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării