main logo
524

Istoria a trei eroi care vor participa la Chisinau Big Hearts Marathon

Chișinăul devine din nou o capitală a sportului. Chisinau Big Hearts Marathon adună la start oameni foarte diferiți - bărbați și femei, tineri și seniori, carierişti entuziaști și adepți ai stilului slow living.

Istoria a trei eroi care vor participa la Chisinau Big Hearts Marathon

Fiecare își are propriul drum, propria poveste care i-a dus spre alergare, au, totuși ceva în comun. Ce anume? Ei bine, am stat de vorbă cu trei dintre viitorii participanți la maraton ca să le aflăm istoriile. 

Lumea de cristal a Lizei

Deși are doar 8 ani, în viața Elizabetei Lyutova s-au întâmplat deja atât de multe încât abia de am reușit să cuprindem totul în câteva ore. Așa cum probabil ați ghicit deja, am vorbit despre sport. 

„Fac gimnastică aerobică”, ne-a spus. -”Și îmi place foarte mult să călătoresc, sportul îmi dă ocazia să fac des asta. Atunci când fac performanță undeva, pot să cunosc un oraș nou, o țară nouă. Când mă întorc, adaug un nou semn pe hartă, ca să marchez momentul. ”

De asemenea, Lisei îi place să contribuie la protejarea mediului înconjurător: „Îmi place să plantez plante. Iau o sămânță mică, o acopăr cu pietricele și știu că într-o zi va crește. Am avut un scop să-mi plantez propriul copac. Și am plantat! Acesta este un sequoiadendron gigant, cel mai înalt copac de pe planetă. Trăiește 3000 de ani și atinge o înălțime de 100 de metri! Sequoiadendronul meu este încă mic, are doar trei ani, dar când oaspeții vin la noi,  le arăt acest copac și sunt mândră de el.” 

Liza este, de asemenea, mândră de realizările ei în competițiile de alergare. „Am alergat pe distanțe lungi pentru prima dată acum câțiva ani, cu prietenii. Această experiență m-a inspirat atât de mult încât de atunci am stabilit deja trei recorduri: la vârsta de 7 ani, am depășit 21 km, al doilea record a fost 25 km la cursa Rubicon, iar al treilea record a fost tot la cursa Rubicon, când am alergat 50 km în 50 de ore”.

Această mică fetiță este deja o alergătoare cu experiență. „Am participat deja la maratoanele de la Chișinău”, spune ea. – Îmi place atmosfera și spiritul de echipă, dar și medalia pe care o primesc ca să-mi completez colecția.”

În acest an, medalia de onoare a participantului la maraton este neobișnuită, are o inimă mică detașabilă, iar Lisa știe deja cui o va dărui:  „Surorii mele, Valeria”.

Accesați link-ul pentru a vedea istoria Lizei: https://www.facebook.com/chisinaumarathon/videos/1039881606593791 

Cursa ”întâmplătoare” a lui Adrian

Adrian Solomon este hotărât să ia de la viață totul: „Încă din copilărie, am încercat să particip la conferințe, olimpiade, mai întâi la școală, apoi la universitate. Iar când am ajuns prima dată în SUA, am încercat pe lângă bani, să câștig cât mai multe experiențe noi. Am închiriat o mașină, am navigat pe o barcă, am călătorit cu trenul, am zburat cu companii aeriene interne. 

America a deschis pentru Adrian o mulțime de uși, dar sportul a rămas pentru el un lucru special: „Am făcut judo, apoi prietenii mei m-au chemat în echipa de fotbal. După aceea, 5 ani a fost karate, apoi din nou m-am apucat de fotbalul. O vreme am fost foarte pasionat de badminton sportiv, iar acum fac triatlon - înot, ciclism și alergare.”

Pasiunea pentru triatlon a început într-un mod neobișnuit: „M-am înscris din greșeală la superspin de triatlon, iar când mi-am dat seama, am decis să nu mă retrag. A fost foarte greu. Foarte! Faci tot ce poți la etapa de înot pe distanța de 400 m, apoi 10 km cu bicicleta și într-un final, ai de alergat 2,5 km. Anume atunci mi-am dat seama că e cazul să încep să alerg și am început să o fac în mod regulat.

Drept urmare, Adrian a depășit distanța Iron Man, a înotat peste Bosfor, a parcurs două distanțe de duatlon, a alergat semimaratonul Iron Man prin Transfagarasan și a participat la maraton de trei ori. „Datorită sportului, am devenit mai organizat și mai ambițios”, afirmă el. Văd obiective și știu că le pot atinge. Când te obișnuiești cu planificarea și organizarea în sport, începi să-ți poți folosi aceste abilități în toate sferele vieții.”

Accesați link-ul pentru a vedea istoria a lui Adrian: https://www.facebook.com/chisinaumarathon/videos/414111537525577 

Familia de sportivi a Nadiei

N-ai cum să nu observi figura Nadiei Cherkashina. „Sunt atletă amatoare. Sunt căsătorită de 24 de ani, eu și soțul meu avem trei copii.”. 

În casa lor, sportul are un rol important: „Fiul mijlociu este angajat în taekwondo, cel mai mic dansează, fiul meu cel mare și cu mine suntem implicați activ în triatlon. Ne petrecem timpul liber în mod activ și ne este foarte interesant. Acolo unde este posibil, participăm la concursuri comune, iar la concursurile pentru copii îi susținem pe băieți cu cântece, afișe - așa încât ei să ne simtă aproape.” 

Sportul nu este singurul lucru care unește membrii acestei familii: „Ne ajutăm mereu unul pe celălalt”. În relațiile cu copiii, Nadia și soțul ei aderă la principiul că cea mai bună educație este un exemplu, iată de ce, ei se străduiesc să fie un exemplu pentru cei mici. 

Fiecare dintre noi aleargă propriul maraton al vieții. Unii o fac în mod conștient, iar alții își se lasă purtați de vânt. Ce au eroii noștri în comun? Și-au ales singuri traseul, nu se sperie de obstacole și nu ratează ocazia de a se bucura de fiecare km. Le urăm succes!

Accesați link-ul pentru a vedea istoria a Nadiei: https://www.facebook.com/chisinaumarathon/videos/1050361175556784 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării