main logo
1680

Iranienii cer excluderea SUA chiar înaintea meciului direct: Motivul

În Iran, tensiunile politico-sociale au atins cote alarmante, iar fiecare gest extern privit ca pe un afront asupra integrității țării produce un ecou puternic.

Iranienii cer excluderea SUA chiar înaintea meciului direct: MotivulFoto: jurnal.md

Ultima țară intrată în colimatorul Iranului este SUA, din cauza unei postări de pe rețelele sociale, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

Zilele trecute, Federația Americană de Fotbal (United States Soccer Federation) a postat un mesaj pe conturile sociale pentru a anunța meciul direct contra Iranului, programat marți, 29 noiembrie, de la ora 21:00, însă a ”omis” un detaliu care ”i-a pus pe jar” pe iranieni.

Americanii au postat o imagine cu steagul Iranului, dar fără însemnele islamice, doar cele trei culori de pe steag: verde, alb și roșu.

La scurt timp, guvernul din Iran a reacționat vehement, acuzându-i pe americani de faptul că au ”scos numele lui Dumnezeu (n.r. - Allah) de pe steagul lor”.

La rândul lor, Federația Iraniană de Fotbal a anunțat că va face plângere la FIFA în această speță, pentru ca naționala Statelor Unite ale Americii să fie aspru sancționată.

Presa din Iran a afirmat, în aceste zile, că SUA ar trebuie excluse de la Cupa Mondială din Qatar din cauza actelor de rasism, anunță espn.com.

”Prin postarea unei imagini deformate a drapelului Republicii Islamice Iran pe contul său oficial, echipa de fotbal a Statelor Unite ale Americii a încălcat carta FIFA, iar o suspendare de 10 meciuri ar fi pedeapsa potrivită”, a notat publicația Tasnim, pe contul său de Twitter.

Se pare că gestul americanilor este unul premeditat, deoarece aceștia contestă abuzurile guvernului iranian.

În SUA au avut loc numeroase demonstrații în stradă, după ce o tânără de doar 22 de ani, Mahsa Amini, a fost arestată de polițiști iranieni, bătută și apoi ucisă de aceștia, deoarece purta ”incorect” vălul islamic.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării