main logo
653

Ion Demian s-a clasat pe locul 5 la Mondialele de lupte libere

Luptătorul de stil liber Ion Demian (80 kg) s-a situat marți, 30 iulie, pe locul cinci la Campionatul Mondial de cadeţi, care se desfăşoară la Sofia (Bulgaria).

Ion Demian s-a clasat pe locul 5 la Mondialele de lupte libereFoto: moldpres.md

El i-a cedat în disputa pentru medalia de bronz cu scorul 4-10 lui Denys Sahaliuk (Ucraina). Locul cinci ocupat este cel mai bun rezultat obţinut de membrii echipei naţionale în turneul de lupte libere, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Alin Ciorici (55 kg) şi Marius Uja (110 kg) au fost eliminaţi din concurs în recalificări. Lilian Balan (71 kg) a fost învins în sferturile de finală ale campionatului, iar Vadim Gorodeţchi (48 kg), Adrian Asafti (60 kg) şi Ionuţ Vintilă (65 kg) au suferit înfrângeri în faza preliminară a turneului.

„Aceasta este situaţia în luptele moldoveneşti la nivel de cadeţi, deşi unii lideri nu au participat din mai multe considerente. Nu vom avea reprezentante în concursul de lupte feminine. În turneul de lupte greco-romane avem patru sportivi. Speranţele la o medalie sunt legate, în primul rând, de campionul olimpic de tineret Alexandrin Guţu”, a declarat astăzi pentru agenţie preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Lupte, Ion Gheorghiu.

Campionatul se va încheia pe 4 august.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice şi al Spartachiadei popoarelor din URSS. Cel mai bun luptător autohton de stil greco-roman este Serghei Mureico, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării