main logo
416

În România s-a format o comisie care gestionează relansarea sportului

În România a fost formată marți, 19 mai, o comisie care gestionează relansarea sportului.

În România s-a format o comisie care gestionează relansarea sportului

Într-un comunicat de presă făcut public se anunță constituirea Comisiei consultative pentru analiza impactului pandemiei de coronavirus asupra activității sportive și identificarea soluțiilor de relansare a sportului, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Comisia s-a format în baza unui ordin emis de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS).

Principalele atribuții ale acestei comisii sunt: Analizarea impactului negativ al pandemiei asupra sportului; Identificarea problemelor care afectează funcționarea în mod corespunzător a structurilor sportive; Analizarea evoluției generale a epidemiei, precum și a propunerilor formulate de structurile sportive cu privire la modul de desfășurare a activității pe perioada pandemiei; Formularea unor propuneri de măsuri pentru protejarea sănătății practicanților de activități sportive; Formularea unor propuneri de măsuri pentru relansarea și dezvoltarea viitoare a domeniului sportiv din Romania.

Solicitat, ieri, 19 mai, de agenție să comenteze acest fapt și care ar fi ieșirea din situație în condițiile Republicii Moldova, Secretarul de stat în domeniul sportului la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării Ion Gheorghiu a declarat că astăzi, 20 mai, va prezenta Ministerului Sănătății și Protecției Sociale un set de propuneri în acest context.

”Am discutat mereu cu reprezentanții federațiilor naționale despre faptul cum ieșim din criză. Am analizat situația respectivă pe Internet în diferite țări. Am elaborat un plan în această privință. Mâine o să aflați detalii la temă”, a spus oficialul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării