main logo
1067

În Moldova va avea loc ștafeta ultramaraton care va traversa întreaga țară - Rubicon

Rubicon este o întrecere absolut nouă pentru Moldova, a cărei esență este ca în trei ani, sportivii să traverseze alergând toată țara. În fiecare an, participanții se vor deplasa de la nord la sud, parcurgând o distanță de la 466 km până la 524 km.

Rubicon 2017: În Moldova va avea loc ștafeta ultramaratonÎn Moldova va avea loc ștafeta ultramaraton care va traversa întreaga țară - Rubicon.

Traseul anului 2017 presupune o distanță de 466 km, iar acesta va traversa 14 raioane din partea de est a Moldovei, inclusiv regiunea transnistreană. Traseul este împărțit în 43 de etape cu o lungime de la 6,5 până la 18,4 km. Durata cursei - 47 de ore.

În acest an, Rubicon va avea loc în perioada 10 - 12 februarie. Startul va fi dat în orașul Soroca, în preajma Cetății Soroca, iar finișul - în Palanca. În fiecare an, pe parcursul a trei an, traseul se va modifica:

I an: Raioanele din est (inclusiv regiunea transnistreană)

Al II-lea an: Raioanele din centru

Al III-lea an: Raioanele din vest

Înaintea coloanei aleargă un sportiv cu experiență (pacemaker) cu steagurile raionului și a țării, menținând ritmul de alergare necesar pentru toți participanții. Steagul raionului se modifică la graniţele fiecărui raion. Pacemaker-ii se schimbă la fiecare etapă, transmiţând steagurile.

Pentru parcurgerea a cel puțin o etapă Rubicon, participantul va primi, în calitate de premiu, o insignă cu stema raionului pe teritoriul căruia a parcurs etapa respectivă. Pentru a primi insigna, participantul trebuie să alerge întreaga etapă, de la start la finiș, și să fie înregistrat de organizatorii care îl vor întâmpina. Unul dintre scopurile participantului este de a aduna insignele tuturor raioanelor de pe traseul cursei Rubicon, iar în perspectivă, pe parcursul a trei ani să adune stemele tuturor raioanelor din Republica Moldova. 

Cursa Rubicon este o provocare pentru sine însuși: apa și mâncarea, fiecare participant le va duce singur, iar de alergat va trebui și ziua și noaptea, indiferent de condițiile meteorologice.

Organizatorii declară că ștafeta Rubicon va contribui la reîntregirea Moldovei și va demonstra cât este de bogată cultura și istoria acestor meleaguri. În afară de asta, evenimentul cu siguranță va influența pozitiv dezvoltarea sportului amator în Moldova și în regiunea transnistreană. Pe lângă reîntregirea țării prin intermediul întrecerii sportive de masă, scopul Rubicon este de a colecta fonduri pentru binefacere și pentru a ajuta copiii cu dizabilități. Cu toate acestea, înregistrarea nu presupune o contribuție financiară obligatorie. Fiecare participant este liber să doneze atât cât consideră că este suficient.

Pot participa toate persoanele care au împliniți 18 ani în momentul desfășurării cursei.

Mai multe despre Rubicon puteți afla pe site-ul: rubicon.run.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării