main logo
405

În Europa ar putea apărea un nou turneu. Care este scopul acestei competiţii

O nouă competiţie de fotbal la nivel de cluburi în Europa se iveşte la orizont.

În Europa ar putea apărea un nou turneu. Care este scopul competiţieiÎn Europa ar putea apărea un nou turneu. Care este scopul competiţiei

Pe lângă Liga Campionilor şi Liga Europei, Asociaţia Cluburilor de pe "Bătrânul Continent" propune organizarea unui turneu cu participarea a 32 de echipe ce ar favoriza, în special, echipele din ţările cu un nivel de fotbal mediu, cum ar fi cel din Moldova, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

Ideea de bază este de a crea o competiţie nouă, iar în cazul în care Federaţia Europeană nu va da curs inovaţiei, atunci reprezentanţii Asociaţiei Cluburilor speră ca măcar numărul echipelor participante în Liga Europei să fie majorat de la 48 la 64. Astfel, a doua competiţie ca valoare ar urma să aibă o fază cu 16 grupe.

"Este un lucru pozitiv că s-a acceptat majorarea cu 16 echipe. Totodată, Comitetul Asociaţiei a adoptat la Monte Carlo şi formatul unei noi competiţii ce se bucură de semnale pozitive din partea UEFA. Totul, subliniez, totul, evident, trebuie să fie aprobat de comitetul executiv al Forului European. Acest organ poate aproba aproape orice", a spus preşedintele Asociaţiei Cluburilor din Europa, Andrea Agnelli.

Totuşi, nu este clar, deocamdată cum vor accede cluburile în noua competiţie şi dacă vor exista tururi preliminare. Reprezentanţii Asociaţiei Cluburilor au timp până în decembrie pentru a pune totul la punct, deoarece atunci se va analiza în detaliu noul concept de către UEFA.

"Deocamdată, problema critică este procesul de accedere în noua competiţie şi cum vor fi repartizate cotele între asociaţiile de fotbal. Cel mai important lucru este de a limita la maxim numărul de tururi preliminare şi de a determina un plan clar al calificării în competiţie", a spus reprezentantul Legiei Varşovia, Dariusz Mioduski.

Dacă va fi aprobată de către UEFA noua competiţie sau noul format al Ligii Europei, schimbările ar urma să fie implementate începând cu sezonul 2021-2022.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării