main logo
685

Igor Dodon și-a exprimat intenția să-l decoreze pe Dmitri Voloșin cu o distincție de stat

Astăzi, 22 aprilie, președintele RM, Igor Dodon, a dat start cursei pe teren accidentat Hai, Haiduci! by Salomon.

În cadrul discursului oficial, d-lui și-a exprimat intenția de a-l decora pe Dmitri Voloșin cu o distincție de stat.

Președintele Federației de Triatlon din Republica Moldova, directorul organizației Sporter, Dmitri Voloșin, se va învrednici de această distincție pentru contribuția activă la dezvoltarea sportului și turismului, propagarea modului de viață activ și  a patriotismului în Moldova. 

“Foarte mulți dintre sportivii, artiștii și patrioții noștri evoluează peste hotare. Când Dima a ocupat locul al doilea la Polul Nord, toți au început să caute Moldova pe hartă. Cred că astfel de oameni fac mult mai multe decât toate ambasadele împreună. De aceea îi voi susține pe băieții noștri, care merg la competiții în străinătate și ne reprezintă țara, făcând ca tot mai multă lume să audă de noi, să afle de Moldova, să vrea s-o vadă și să vină în vizită!” - a declarat Igor Dodon. 

Reamintim că înainte de North Pole Marathon, Dmitri Voloșin a mai participat la curse extreme, printre care se numără ultramaratonul de șase zile prin pustiul Sahara și ultramaratonul Comrades din Africa de Sud.

Festivalul Hai Haiduci! by Salomon este preconizat pentru 2 zile și se desfășoară sub patronajul președintelui RM.

Programul evenimentului include competiții sportive, activități de divertisment pentru întreaga familie, precum și concerte susținute de artiștii autohtoni.

Intrarea la eveniment este gratuită! 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării