main logo
414

Handbaliştii veterani şi juniori au disputat un meci în memoria lui Anatolii Pervanciuc

Două echipe de veterani şi juniori au disputat la complexul de sporturi Alexia din Capitală un meci de handbal în memoria lui Anatolii Pervanciuc.

Handbaliştii au disputat un meci în memoria lui Anatolii PervanciucHandbaliştii au disputat un meci în memoria lui Anatolii Pervanciuc

În prima au fost incluşi veterani în vârstă peste 45 de ani şi juniori, iar a doua formaţie a fost completată cu handbalişti în vârstă peste 35 de ani şi juniori. Meciul s-a încheiat la egalitate, 25-25, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Arbitrul-informator al partidei a fost Leonid Gordievschi, care a jucat mulţi ani handbal cu Anatolii Pervanciuc. „A fost un bun handbalist şi om de o mare omenie. Dar, ceea ce l-a evidenţiat de noi cei care l-am cunoscut au fost capacităţile sale organizatorice de excepţie. În acest context n-a avut egali”, a declarat veteranul pentru agenţie.

Meciul a fost arbitrat de Antrenorul emerit Boris Pogonii, care, de asemenea, a activat peste trei decenii împreună cu Anatol Pervanciuc. „L-am cunoscut în toate ipostazele vieţii. Şi la bine, şi la rău. El s-a consacrat cauzei handbalului şi a realizat în acest gen de sport lucruri unice”, a mărturisit el.

În prima echipă a evoluat fiul mai mare a lui Anatol Pervanciuc, Alexei, care este în prezent preşedintele Academiei sportului „Anatolii Pervanciuc”, creată în urmă cu doi ani. În cea de-a doua a evoluat celălalt fecior, Alexandru, liderul echipei de handbal Olimpus-85 USEFS, multiplă campioană naţională.

Anatol Pervanciuc a fost Antrenor emerit, fondator al clubului Olimpia-85 USEFS. El a dirijat în perioada sovietică lucrările de amenajare a mai multor terenuri de handbal în capitală, inclusiv a Școlii specializate nr.2. Complexul modern de sporturi Alexia este de asemenea rodul activității sale. S-a stins din viață în urmă cu trei ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării