main logo
315

Halterofilii moldoveni se pregătesc intens pentru Campionatul Mondial

Halterofilii moldoveni se pregătesc intens pentru ultima competiție importantă din acest an, Campionatul Mondial. La întrecerea programată la Tașkent, Uzbekistan, vor participa 5 halterofili din țara noastră: 2 – la feminin, Natalia Prișcepa, Teodora-Luminița Hîncu, și 3 la masculin – Marin Robu, Daniel Lungu și Tudor Ciobanu.

Halterofilii moldoveni se pregătesc intens pentru Campionatul MondialFoto: publika.md/ Imagine simbol

"Va fi o competiție foarte grea. Mai ales că vreau să am după asta și un mic salariu ca să mă pot pregăti anul viitor de toate competițiile. Sperăm să arătăm cele mai bune rezultate pentru că nu vreau să rămân în urma colegilor mei", a spus Tudor Ciobanu, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

"Este cea mai importantă competiție din cariera mea de sportiv, deoarece nu m-am calificat la Jocurile Olimpice și deja Campionatul Mondial este foarte important. Sunt încrezător în puterile mele pentru că am avut o pregătire destul de intensivă și de lungă durată. Practic nu am avut pauză de odihnă anul acesta", a menționat Daniel Lungu. 

Marea absență din lot este Elena Cîlcic, participantă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea a luat o pauză și va reveni pe arena internațională anul viitor. În schimb, în listă se regăsește Natalia Prișcepa, una dintre cele mai experimentate halterofile din actualul lot.

"Este o concurență foarte mare. E Campionatul Mondial. Nici măcar nu am vrut să mă uit la listele apărute, dar din auzite știu că sunt foarte mulți participanți și din cei care au concurat la Olimpiadă și din cei care nu s-au calificat la Jocurile Olimpice. Toți vor să participe."

Marin Robu este cel mai titrat halterofil din actualul lot, iar la Mondialul din Uzbekistan el va evolua într-o altă categorie, 81 de kilograme.

"Pentru înălțimea mea categoria de 73 de kilograme era foarte mică. Aveam parte de foarte multe accidentări. La ultimele trei competiții mereu mă accidentam. Sperăm în noua categorie deja va fi totul bine. De această dată nu vrem să facem declarații care se vor îndeplini sau nu. Sperăm la un rezultat bun și deja vom vedea cum va merge."

Pentru prima dată Campionatul Mondial de haltere, rezervat seniorilor, se desfășoară într-un an cu Jocurile Olimpice.

"Este Campionatul Mondial. După listele preventive sunt foarte mulți sportivi. O concurență destul de mare. Nu ne-am așteptat la așa ceva după Jocurile Olimpice, dar oricum sportivii noștri tot sunt foarte buni."

"Echipa e pregătită, e într-o formă bună și suntem siguri că vom aduce rezultate bune. În top 10 cu siguranță vom fi. Acesta va fi deja un rezultat bun."

Campionatul Mondial de haltere este programat în perioada 7-17 decembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării