328
0
Gimnasta Oksana Chusovitina va participa la Jocurile Olimpice din 2021
328
0

Gimnasta Oksana Chusovitina va participa anul viitor la Jocurile Olimpice de la Tokyo la vârsta de peste 46 de ani.

Foto: moldpres.md

Pe 19 iunie curent ea va împlini 45 de ani şi era pregătită să participe la Olimpiada care ar fi trebuit să aibă loc în această vară, fiind amânate din cauza coronavirusului, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Ar fi fost pentru a opta oară în cariera ei când concura în cadrul celei mai importante competiţii sportive din lume. 

Gimnasta s-a calificat la Jocurile de la Tokyo, la sărituri, după Cupa Mondială de la Stuttgart, care s-a desfăşurat în 2019. ”Aveam de gând să-mi închei cariera la Jocurile de la Tokyo, iar acum nu îmi voi schimba planurile. Un alt sezon în sală”, a declarat gimnasta pentru mass-media. 

Chusovitina a participat până acum la șapte ediţii ale Jocurilor Olimpice şi a reprezentat trei ţări diferite: Uniunea Sovietică, Uzbekistan şi Germania. Are un titlu olimpic cu echipa Uniunii Sovietice şi două medalii de aur la Mondiale pentru aceeaşi ţară. În culorile Germaniei a câştigat 4 medalii la Campionatele Europene, două la Mondiale şi un argint la sărituri la Jocurile din 2008. Pentru Uzbekistan a participat deja la 4 ediţii ale Jocurilor, dar nu a obținut nici o medalie olimpică. 

La ediţia din 2016 a Jocurilor, Chusovitina a devenit cea mai în vârstă gimnastă din istoria competiţiei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter