main logo
767

Franţa învinge Marocul: Va duela în finala Cupei Mondiale cu Argentina

Naţionala „Cocoşului galic” a învins miercuri seara reprezentativa „Leilor din Atlas”, cu 2-0, în semifinala Campionatului Mondial din Qatar. Franţa va juca duminică finala cu Argentina, în timp ce Maroc va întâlni Croaţia pentru medaliile de bronz.

Franţa învinge Marocul: Va duela în finala Cupei Mondiale cu Argentina

Ceea ce părea un debut de meci tacticizat, s-a transformat repede în specatcol fotbalistic demn de o semifinală de campionat mondial, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

În minutul 5, după o fază confuză în careul marocan, plecată de la o pasă a lui Griezmann, mingea a ricoşat la fundaşul Theo Hernandez, care a marcat din 6 metri, uşor lateral, cu o execuţie dificilă de vârf de careu.

Marocanii au fost puşi pentru prima dată în ipostaza de a fi conduşi la Cupa Mondială, situaţie în care erau obligaţi să arate şi veleităţi ofensive.

Ounahi nu se lasă invitat şi în minutul 10 trimite un şut de la distanţă, aproape de bara din stânga lui Lloris, care a reuşit o intervenţie admirabilă.

Africanii continuă să urce curajos în ofensivă, iar în minutul 17, Ziyech trimite uşor pe lângă poartă, din poziţie bună.

Franţa dă replica imediat prin golgheterul Giroud, care şutează năpraznic, însă nimereşte sonor bara din dreapta portarului marocan Bono.

Căpitanul Marocului, Romain Saiss, are probleme medicale şi este înlocuit de Amallah.

Marocanii revin în ofensivă, însă fără să creeze faze periculoase. Giroud mai pune în dreptul statisticilor sale o ratare (min. 36), nereuşind să introducă mingea în poarta goală, după ce iniţial Mbappe şutase în Bono.

După mai multe faze fixe la poarta „cocoşilor galici”, fundaşul Jawad El Yamiq egalează situaţia la şuturi în bară, reuşind o execuţie din foarfecă ce putea deveni golul turneului, Lloris fiind salvat de buturi, în minutul 45.

Împinşi din tribune de suporterii arabi, elevii lui Walid Regragui par a domina primele minute ale reprizei secunde, ajungând în două rânduri periculos în careul francez, unde Varane şi Konate au intervenţii decisive prin care evită goluri iminente.

Francezii par a accepta dominarea teritorială şi încearcă să răspundă pe contraatac, fără a provoca însă pericol la poarta lui Bono.

În minutul 65, Giroud părăseşte terenul, înlocuit de Thuram. Două minute mai târziu, Aboukhlal trece cu capul pe sub o minge centrată în faţa porţii şi Lloris reţine cu noroc.

Pe fondul unei uşoare scăderi a presiunii marocane în faţa careului francez, campionii mondiali urcă şi ei în ofensivă însă lovitura de cap a lui Thuram, din minutul 72, trece pe lângă.

Franţa are în continuare un singur şut pe poartă şi trăieşte periculos, apărându-se inclusiv cu Griezmann în faţa liniei de fundaşi.

Speranţele suporterilor arabi de a avea o echipă în finala campionatului mondial se năruiesc din cauza inspiraţiei lui Didier Deschamps, care l-a adus din vacanţă pe Kolo Muani şi l-a introdus în minutul 79 în locul lui Dembele.

La prima atingere, Kolo Muani a marcat golul de 2-0, după ce Mbappe a driblat doi jucători în careul marocan, şutul său deviat ajungând la atacantul lui Frankfurt, aflat în faţa porţii goale.

Demoralizaţi şi vizibil afectaţi din punct de vedere fizic „Leii din Atlas” nu au mai reuşit să pună probleme serioase, dar au făcut eforturi serioase pe final, când au ratat o nouă ocazie mare, la capătul căreia Lloris şi Kounde au reuşit să menţină neatinsă poarta franceză.

Franţa se califică pentru a doua oară consecutiv în finala turneului final şi are şansa de a-şi apăra titlul obţinut în 2018 în faţa naţionalei Argentinei.

Va fi şi o confruntare între cele două staruri ale lui PSG, Mbbape şi Messi. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării