main logo
632

Fotbalistul Zlatan Ibrahimovic are statuie în orașul natal. Cum arată

Statuia lui Zlatan Ibrahimovic a fost inaugurată la Malmo, orașul natal al starului suedez, într-un eveniment fastuos.

Fotbalistul Zlatan Ibrahimovic are statuie în orașul natal. Cum aratăFoto: publika.md

Atacantul care a împlinit 38 de ani pe 3 octombrie, intră astfel într-o galerie selectă, alături de nume mari, printre care Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, care au și ei statui în orașele lor natale, transmite Știri.md cu referire la Digisport.ro.

"Nu contează de unde vii şi ce faci, statuia asta este simbolul că totul este posibil", a spus Ibrahimovic la inaugurare.

Opera de artă are 2,7 metri și are 500 de kilograme și este executată din bronza de către sculptorul Peter Linde, după ce ideea a fost inițiată în urmă cu câțiva ani.

Statuia a fost instalată în piața dintre stadionul noul și cel vechi al lui Malmo, acolo unde atacantul și-a început cariera în fotbalul profesionist.

Zlatan joacă la LA Galaxy din martie 2018 și nu are încă vreo intenție să se retragă, așa cum a făcut-o în iunie 2016, când și-a anunțat retragerea din echipa națională, supărat că echipa sa a fost eliminată din faza grupelor la Euro 2016. Ulterior, atacantul și-a exprimat dorința de a reveni în națională, însă nu a mai fost convocat, ceea ce l-a înfuriat.

Zlatan Ibrahimovic este cel mai bun marcator din istoria naționalei Suediei, cu 62 de goluri în 116 selecții.

Zlatan Ibrahimovic a debutat în fotbalul profesionist la Malmo, în 1999. De atunci, a marcat peste 400 de goluri pentru Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United și LA Galaxy.

Acum, Zlatan Ibrahimovic, pe lângă faptul că încă joacă fotbal, este un antreprenor de succes și unul dintre cel mai bine plătiți sportivi din lume.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării