main logo
945

Fotbalistul moldovean Radu Gînsari anunță cărțile citite în izolare

S-a dus în Israel să joace, să acumuleze cât mai multă practică de joc și să aibă meciuri în picioare, însă... acum este nevoit să stea izolat în casă ca şi toată lumea.

Fotbalistul moldovean Radu Gînsari anunță cărțile citite în izolareFoto: facebook.com

Este cazul internaţionalului moldovean Radu Gînsari. Fotbalistul în vârstă de 28 de ani a fost împrumutat până în vară la Hapoel Ironi Kiryat Șmona de la clubul rusesc Krîlia Sovetov Samara, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Mijlocaşul, care în perioada anilor 2017-2019 a fost legitimat la Hapoel Haifa, un alt club din Israel, nu a avut nevoie de adaptare.

A fost titular în toate cele 4 patru meciuri de campionat şi a marcat un gol. Parcursul său reuşit a fost însă întrerupt din cauza izbucnirii pandemiei COVID-19.

"Am venit să joc, am început să prind ritmul meciurilor după o pauză de o lună, cauzată de vacanţă, dar la un moment dat s-a stopat tot. Ghinion este atunci, când tu te accidentezi. Aici este un lucru mai în masă. Toţi sunt în aceeaşi situaţie, nu doar eu", a menționat Gînsari.

Pentru a nu se plictisi atâta timp cât se află acasă, Gînsari se antrenează individual, găteşte diferite bucate şi citeşte cărţi:

"Acum termin cartea "De ce iubim femeile", scrisă de Mircea Cărtărescu. Am mai citit cărţile autorilor români: Radu Constantinescu, "Necenzurat". Depinde fiecare ce iubeşte. Eu prefer în această perioadă lectura mai uşoară".

În vară jucătorul moldovean trebuie să revină la Krîlia Sovetov şi nu exclude nici un scenariu în ceea ce priveşte viitorul său.

"Până la urmă, trebuie să mă gândesc la mine şi voi vedea: unde voi avea mai mult timp de joc, acolo voi merge. Sunt la vârstă la care nu vreau să stau pe bancă. Nici nu contează banii atât de mult. Să stau un an pe bancă şi apoi să-mi termin cariera?", a declarat fotbalistul.

Radu Gînsari este discipolul clubului Buiucani. De-a lungul carierei profesioniste a jucat pentru echipe din capitală precum FC Academia şi Zimbru Chişinău. Apoi timp de 3 ani fotbalistul chișinăuian a fost legitimat la Sheriff Tiraspol.

Pentru echipa naţională a Republicii Moldova Radu a jucat 39 de partide şi a înscris 7 goluri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării