main logo
808

Fotbalistul moldovean Alexandru Gațcan și-a încheiat cariera

Unul dintre cei mai mari fotbaliști moldoveni din istorie, Alexandru Gațcan, și-a încheiat cariera de jucător la 37 de ani.

Fotbalistul moldovean Alexandru Gațcan și-a încheiat carieraFoto: tv8.md

Sportivul a făcut anunțul pe rețelele de socializare, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

În mesajul său, Gațcan a ținut să le mulțumească foștilor coechipieri, antrenori, dar și cluburilor pentru care a evoluat de-a lungul carierei. În mesajul făcut public, fostul fotbalist a mai adăugat că, în viitor, vrea să devină antrenor.

Alexandru Gațcan a început să joace fotbal la vârsta de 16 ani, la Dumbrava Cojușna. Apoi a evoluat la Unisport-Auto Chișinău, Spartak Celeabinsk, Rubin Kazan, FC Rostov și Krîlia Sovetov Samara.

Cea mai frumoasă perioadă a carierei Gațcan a avut-o la FC Rostov, unde a jucat între anii 2008 și 2019. El a evoluat în 315 meciuri pentru gruparea rusă, inclusiv în 6 în grupele Ligii Campionilor. Mijlocașul a marcat 24 de goluri și a oferit 26 de assist-uri. În 2014, el a cucerit cu acest club Cupa Rusiei.

La echipa națională, Gațcan a jucat 63 de partide și a marcat 5 goluri. Mijlocașul a fost desemnat de patru ori cel mai bun fotbalist al anului în Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării