main logo
687

Fotbal: Messi nu este printre cei 30 de nominalizaţi la Balonul de Aur

Argentinianul Lionel Messi, de şapte ori laureat şi deţinător al trofeului, nu se află pe lista celor 30 de fotbalişti nominalizaţi pentru Balonul de Aur 2022, dezvăluită vineri, informează AFP.

Fotbal: Messi nu este printre cei 30 de nominalizaţi la Balonul de AurFoto: profimedia

Coechipierul său brazilian de la PSG, Neymar, este şi el absent, spre deosebire de marele favorit, francezul Karim Benzema, de la Real Madrid. Balonul de Aur 2022 va fi decernat de revista France Football pe 17 octombrie, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Faptul că Messi nu a fost nominalizat este un adevărat eveniment, argentinianul fiind printre pretendenţii la Balonul de Aur începând din 2006 şi urcând pe podium în fiecare an începând din 2007, cu excepţia lui 2018.

Messi, la fel ca Neymar, vine după un sezon foarte complicat la PSG, pentru care n-a înscris decât 11 goluri în toate competiţiile, echipa fiind eliminată în optimile de finală ale Ligii Campionilor de Real Madrid.

Portughezul Cristiano Ronaldo, de cinci ori câştigător al Balonului de Aur, a cărui revenire în vara anului trecut la Manchester United nu a fost o mare reuşită, este în schimb nominalizat.

Karim Benzema, fostul său coleg la Real Madrid, este mare favorit pentru a-i urma lui Messi. Francezul a fost principalul artizan al câştigării celei de-a 14-a Ligi a Campionilor de către Real, terminând golgheter al competiţiei, cu 15 reuşite. În sezonul 2021/2022, Benzema a marcat 44 de goluri în 46 de meciuri pentru echipa madrilenă, cu care a câştigat şi campionatul Spaniei.

Autor al unui gol în victoria de miercuri cu Eintracht Frankfurt (2-0) din Supercupa Europei, atacantul de 34 de ani a urcat pe locul 2 pe lista celor mai buni marcatori din istoria lui Real, cu 324 de goluri, devansându-l pe legendarul Raul.

Benzema a câştigat în sezonul trecut şi Liga Naţiunilor, primul său trofeu cu naţionala Franţei.

"Les Bleus" au patru candidaţi pe lista pentru Balonul de Aur (Karim Benzema, Kylian Mbappe, Mike Maignan, Christopher Nkunku) şi doi pentru premiul Iaşin, acordat celui mai bun portar (Hugo Lloris, Mike Maignan).

Pe lista pentru Balonul de Aur feminin sunt 20 de jucătoare, printre care deţinătoarea trofeului, spaniola Alexia Putellas, şi norvegianca Ada Hegerberg, prima laureată în 2018.

Acordat la sfârşitul anului calendaristic de la crearea sa în 1956, trofeul va fi acum aliniat sezonului fotbalistic, care se desfăşoară din august până în iulie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării