main logo
392

Fotbal: FIFA cere Iranului să permită accesul femeilor pe stadioane

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a transmis Iranului că a sosit timpul să permită accesul femeilor pe stadioane, forul fotbalistic mondial aşteptând "evoluţii pozitive" începând cu următorul meci de pe teren propriu al naţionalei iraniene, în luna octombrie.

Fotbal: FIFA cere Iranului să permită accesul femeilor pe stadioane

În timp ce femeile străine au beneficiat de acces limitat la meciuri, femeile iraniene au fost interzise pe stadioane la jocurile echipelor masculine, după revoluţia islamică din 1979, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Într-un comunicat dat publicităţii de FIFA, Infantino şi-a exprimat speranţa că Federaţia iraniană de fotbal şi autorităţile guvernamentale au fost receptive "la apelurile repetate pentru a remedia această situaţie inacceptabilă".

"Poziţia noastră este clară şi fermă. Femeile trebuie să fie autorizate pe stadioanele de fotbal în Iran. A sosit momentul pentru a schimba lucrurile, iar FIFA aşteaptă evoluţii pozitive începând cu următorul meci de pe teren propriu al Iranului, în octombrie", a adăugat conducătorul FIFA.

Săptămâna trecută, responsabili ai Federaţiei internaţionale de au anunţat că vor efectua o vizită în Iran, ca urmare a decesului unei femei suporter, care şi-a dat foc în semn de protest pentru că nu a putut să urmărească de pe stadion un meci al echipei preferate Esteghlal FC din Teheran.

Sahar, supranumită acum ''Fata albastră'', după culorile echipei Esteghlal, a decedat pe 9 septembrie în spital după ce şi-a dat foc în faţa unui tribunal, de teamă că urma să facă închisoare timp de 6 luni pentru că a încercat să intre deghizată în bărbat la meci.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării