main logo
313

FMSSVS a desfăşurat a treia probă din cadrul Universiadei naţionale

Federaţia Moldovenească a Sportului Studenţesc şi a Veteranilor Sportului (FMSSVS) a desfăşurat, la complexul Academiei de Studii Economice din Moldova, timp de cinci zile, a treia probă din cadrul Universiadei naţionale a instituţiilor de învăţământ superior din ţară - baschetul feminin.

FMSSVS a desfăşurat a treia probă din cadrul Universiadei naţionaleFMSSVS a desfăşurat a treia probă din cadrul Universiadei naţionale

Campioană a devenit selecţionata Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport (USEFS), pregătită de reputatul antrenor Alexandru Şestopal, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Ea a învins clar în toate partidele disputate: 90-30 în meciul cu echipa Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, 70-30 cu lotul Universităţii Tehnice din Moldova (UTM), 101-29 cu reprezentativa Universităţii de Stat din Tiraspol, 75-35 cu selecţionata Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM) şi 81-30 cu formaţia Universităţii de Stat din Moldova.

„Am învins pentru că am fost mai bine pregătite, dar şi pentru că avem în componenţă trei maestre ale sportului: Margarita Şalopa, Anastasia Prişcepnaia şi eu”, a declarat pentru agenţie căpitanul selecţionatei USEFS, Olga Târziman.

Soarta locului doi a fost decisă de o diferenţă de 2 puncte. Ele au fost înscrise de echipa UTM în partida disputată cu reprezentativa ASEM. Scor final, 35-33.

„Important este, în primul rând, că s-a desfăşurat turneul, că baschetului feminin i s-a oferit posibilitatea să se manifeste. Concursul a fost un imbold pentru menţinerea lui pe o linie de plutire în instituţiile de învăţământ superior, dezvoltarea lui”, a opinat Antrenorul Emerit, Vasile Scutelnic, responsabil de evoluţia echipei ASEM.

Baschetul feminin a fost primul concurs din cadrul Universiadei câştigat de USEFS. La primul, fotbalul în sală, a învins reprezentativa de la ULIM, la al doilea, voleiul feminin – selecţionata de la USM.

Următoarea disciplină sportivă, tenisul de masă se va desfăşura pe 19-22 martie la sala specializată de la USM. În programul competiţional figurează 19 probe. În vara anului curent FMSSVS urmează să participe la Universiada Mondială. Ea a prezentat oferta la patru discipline: judo, taekwondo, atletism şi nataţie. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării