main logo
630

Femeile din Afganistan nu vor mai putea practica niciun fel de sport

Talibanii au anunţat că femeilor din Afganistan le va fi complet interzis să practice orice fel de sport atât cât timp ei se vor afla la conducere.

Femeile din Afganistan nu vor mai putea practica niciun fel de sport

Ahmadullah Wasiq, şef-adjunct al comisiei culturale a talibanilor, a declarat miercuri pentru presa străină că femeile şi fetele din ţară nu vor putea practica niciun sport, deoarece astfel de activităţi nu sunt considerate vitale pentru ele, transmite Știri.md cu referire la observatornews.ro.

"Nu cred că femeilor li se va permite să joace cricket, deoarece nu este un lucru necesar pe care ele trebuie să îl facă. S-ar putea confrunta în timpul practicării diferitor sporturi cu o situaţie în care faţa şi corpul să nu poată fi acoperite, un lucru pe care Islamul nu îl permite femeilor", a declarat Wasiq.

Tot el a declarat într-un interviu că bărbaţilor le va fi permis să practice orice sport, ba mai mult talibanii şi-au dat acceptul pentru ca echipa naţională de cricket să poată călători în Australia pentru un meci pe care îl vor juca în luna noiembrie.

Cu toate acestea, Consiliul Naţional de Cricket ar dori să anuleze participarea la meciul amical din Australia, pentru că regulamentul prevede ca toate ţările participante să aibă şi o echipă naţională feminină în concurs.

Doar echipele membre care sunt complete pot participa la meciurile de testare.

Ministrul Sportului din Australia, Richard Colbeck, a declarat că decizia este una îngrijorătoare, solicitând Consiliului Internaţional de Cricket să ia măsuri urgente.

"Excluderea femeilor din sport, la orice nivel, este inacceptabilă. Îndemnăm autorităţile sportive internaţionale să ia atitudine împotriva acestei măsuri îngrijorătoare. Atitudinea talibanilor faţă de femei şi drepturile lor individuale nu ar trebui acceptate de comunitatea sportivă internaţională", a declarat Colbeck.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării