main logo
569

Federația Sportului Universitar a omagiat laureații anului 2018

Federația Sportului Universitar din Moldova (FSUM) a omagiat ieri laureații anului 2018 și a făcut, la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, bilanțul campionatelor naționale universitare desfășurate în 2018.

Federația Sportului Universitar a omagiat laureații anului 2018Federația Sportului Universitar a omagiat laureații anului

„Am achitat datoria Federației de aproximativ 400.000 de lei. Am desfășurat campionatele naționale universitare la circa 20 de discipline sportive. Am participat la două Campionate Mondiale Universitare. Studenții au obținut 9 medalii la Campionatele Europene și Mondiale din acest an”, a declarat la festivitatea de premiere președintele FSUM, Veaceslav Manolachi, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

„Am susținut și vom susține în continuare sportul universitar. Vom sprijini financiar anul viitor participarea delegației moldovenești la Universiada Mondială”, a spus secretarul de stat al Ministerului Educației, Radu Rebeja. „Am investit mereu în infrastructura sportului studențesc, în oameni. Voi face acest lucru cu plăcere și în continuare”,  a subliniat președintele Consiliului rectorilor din Republica Moldova, Grigore Belostecinic.

Celor mai buni sportivi universitari, care au obținut medalii la Europene și Mondiale, Daniel Procopciuc, Oleg Tudorean, ambii la armwrestling, Daniel Cataraga, Victor Ciobanu, Alexandru Biciu, toți la lupte greco-romane, Dan Olaru (tir cu arcul), Dumitru Calmîc (triatlon forță), Andrei Zatușevschi (box), Daniel Lungu (haltere), Maxim Saculțan (lupte libere), Tatiana Saculțan (natație) le-au fost oferite diplome, prime și costume sportive. De aceleași premii s-au învrednicit și antrenorii performerilor: Mihail Cucu, Petru Caduc, Ruslan Bodiștenau, Evgheni Karabețki, Sergiu Crețu, Alexandru Grumeza, Irina Cecanova.

Un grup de sportivi și antrenori au fost distinși de șeful statului cu ordine și medalii. Președinția a oferit și prime în sumă de 200 mii, 150 mii și 100 mii de lei selecționatelor Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, Academiei de Studii Economice din Moldova, Universității Tehnice din Moldova, situate pe primele trei locuri în clasamentul general pe echipe al campionatelor naționale universitare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării