main logo
526

Federaţia naţională de box a desfăşurat un turneu de calificare la Europenele Under 19-22

Federaţia naţională de box a desfăşurat la Centrul de pregătire a loturilor naţionale un turneu de calificare la Campionatul European Under 19-22 de ani.

Federaţia naţională de box a desfăşurat turneu de calificare la EuropeneFederaţia naţională de box a desfăşurat turneu de calificare la Europene

Câştigătorii lui au devenit, în ordinea categoriilor de greutate: Victor Vacula (56 kg, Tiraspol), Dorin Bucşa (60 kg, Hânceşti), Alexandru Paraschiv (64 kg, Chişinău), Nicolae Bucşa (75 kg, Hânceşti), Andrei Vreme (75 kg, Chişinău), Dumitru Coşciug (81 kg) şi Andrei Zaplitnâi (91 kg), ambii reprezentanţi ai Şcolii specializate din Grimăncăuţi (Briceni), transmite Știri.md cu referire la Moldpres

„Aceşti boxeri au obţinut dreptul să concureze la Europene, dar ei trebuie să demonstreze în continuare, până la startul Europenelor, că se află într-o bună formă sportivă pentru a fi delegaţi la turneu. Federaţia va monitoriza pregătirile.  Concursul respectiv este rezervat, în fond, boxerilor care au premise să producă surprize şi la alte competiţii internaţionale de anvergură, au şanse să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020)”, a declarat la finele competiției pentru agenţie arbitrul şef al  turneului, Anatol Caigorodov.

Meciul-derbi al turneului a fost, în opinia experţilor prezenţi, cel disputat de Dorin Bucşa, medaliat la Europenele de tineret, şi Ion Ursu, maestru al sportului. Boxerul grimăncăuţean a dat o replică destoinică partenerul său mai cotat, care a fost declarat câştigător prin decizie împărţită, 4-1. Ion Ursu a mai disputat în ajunul finalei un meci dificil cu Vasile Onica (Chişinău), învingând cu un scor la limită, 3-2.  

La competiție a fost lipsă din motive de sănătate un pugilist puternic, Davron Bozorov (64 kg) din Grimăncăuţi. „A agăţat o gripă în ajun şi, cu regret, nu a făcut deplasarea. Oricum, vă asigur, despre acest boxer o să mai auziţi vorbindu-se la gradul superlativ”, astfel a comentat absenţa antrenorul lotului din Grimăncăuţi, Mihail Muntean.

Europenele Under 19-22 se vor desfăşura în martie curent la Vladikavkaz (Federaţia Rusă).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării