main logo
367

FC Barcelona se aşteaptă la venituri record de peste un miliard de euro

Clubul de fotbal catalan FC Barcelona a anunţat joi că în sezonul 2019-2020 se aşteaptă să devină primul club de fotbal din lume care generează venituri de peste un miliard de euro, cu un an mai devreme decât calendarul fixat de preşedintele său.

FC Barcelona se aşteaptă la venituri record de peste un miliard de euro

Potrivit cifrelor dezvăluite joi de directorul general, Oscar Grau, FC Barcelona mizează în sezonul care tocmai a debutat la o cifră de afaceri de 1,047 miliarde euro, cu 6% mai mare decât în sezonul care s-a încheiat când clubul de fotbal catalan a realizat venituri de 990 miliarde euro, transmite Știri.md cu referire la dcnews.ro.

,,Este un record istoric pentru un club sportiv, mai bine decât francizele din NBA, NFL şi alte cluburi de fotbal', a afirmat Oscar Grau.

În urmă cu patru ani, preşedintele FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, al cărui mandat se încheie în 2021, a fixat ca obiectiv strategic pentru clubul catalan să devină primul club de fotbal din lume care generează venituri mai mari de un miliard de euro până la finalul preşedinţiei sale. 

La rivalul Real Madrid, preşedintele Florentino Pérez a fixat şi el un obiectiv similar.

În bugetul provizoriu dezvăluit joi, 'Blaugranas' mizează în acest an pe cheltuieli de 1,007 miliarde euro şi un profit net după impozit de 11 milioane euro. 

Aceasta înseamnă că sezonul actual va fi al nouălea sezon consecutiv în care catalanii înregistrează un profit. 

Oscar Grau a explicat că una din provocările clubului este reducerea masei salariale a sportivilor profesionişti, în special a jucătorilor de fotbal. 

În 2019-2020, cheltuielile consacrate pentru salariile sportivilor ar urma să se reducă cu 3%, de la 525 până la 507 milioane euro.

Cu privire la conturile pentru exerciţiul 2018-2019, încheiat în luna iunie, trezorierul Enrique Tombas a confirmat cifrele evocate în vară de clubul catalan: o cifră de afaceri de 990 milioane euro, cheltuieli în valoare de 973 milioane euro şi un profit după impozit de cinci milioane euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării