main logo
401

Euroliga de baschet masculin, anulată pentru prima dată în 62 de ani

Euroliga de baschet masculin a fost anulată, din cauza coronavirusului, pentru prima oară în ultimii 62 de ani.

Euroliga de baschet masculin, anulată pentru prima dată în 62 de aniFoto: moldpres.md

Astfel, sezonul Euroligii, pentru prima dată de la deschiderea sa în nou format din 2001, va fi fără o câștigătoare, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.  

De la prima ediție, disputată în 1958, când ASK Riga a câștigat-o, a existat întotdeauna o campioană europeană. Deși au existat voci pentru un turneu într-un singur loc, totul s-a sfârșit prin a da câștig voinței ELPA (Asociația Jucătorilor), care anterior trimisese o scrisoare Euroligii, solicitând anularea sezonului.

„Fără îndoială a fost decizia cea mai dificilă pe care am luat-o în cei 20 de ani de istorie a noastră. Din motive dincolo de controlul nostru, ne-am văzut obligaţi să punem capăt celui mai de succes şi mai interesant sezon din istoria baschetului european. Evident existau multe motivaţii pentru a continua sezonul, dar într-o situaţie excepţională am pus sănătatea oamenilor deasupra oricărui interes”, a declarat consilierul delegat al Euroleague, Jordi Bertomeu.

Sezonul 2020/2021 al Euroligii va începe pe 1 octombrie, iar sezonul în Eurocup începând cu 30 septembrie, conform deciziei Comitetului executiv al forului care gestionează competiţiile europene, precum şi turneele de formare „Adidas Next Generation” şi „EuroLeague Academy”. Următoarea ediție va fi jucată de aceleași 18 echipe.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării