main logo
572

Edilitate continuă seria meciurilor fără înfrângere în Liga de Baschet

Echipa "Edilitate" continuă seria meciurilor fără înfrângere în Liga de Baschet. Formaţia din Capitală a învins, de această dată, gruparea "Ledmax".

Edilitate continuă seria meciurilor fără înfrângere în Liga de BaschetFoto: publika.md

"Edilitate" a dominat pe toată durata meciului şi într-un final s-a impus cu scorul de 92-79, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Cel mai bun jucător al partidei a fost componentul echipei învingătoare, ucraineanul Serghei Miakinin, care în trecut a jucat la gruparea Nikolaev în liga superioară a Ucrainei. Baschetbalistul şi-a trecut în cont 33 de puncte.

"Suntem în prezent pe primul loc. În campionat este o concurenţă acerbă. Chiar dacă Ledmax este pe ultimul loc este o echipă bună cu jucători de calitate", a declarat antrenorul echipei Edelitate, Iuri Fraseniuc.

"În principiu nu suntem mulţumiţi de evoluţia din acest meci, dar până la urmă e bine că am reuşit să obţinem victoria. Campionatul e un adevărat maraton şi tindem spre primul loc", a spus Anton Rulevschi la finalul partidei.

"Suntem o echipă de entuziaşti. Ne-am adunat cei care jucăm pe afară, prin săli. Suntem deocamdată pe ultimul loc, adversarii noştri sunt pe primul loc. Din acest motiv cred că am pierdut", consideră Vitalie Jereghi de la Ledmax.

Dacă la masculin campionatul e plină desfăşurare, atunci la feminin au început meciurile din cadrul Cupei Ligii de Baschet. În prima partidă, formaţia "Casa Noastră" a dispus de echipa Academiei de Studii Economice cu scorul de 73-58, care este şi campioana en-titre.

Printre cele mai bune jucătoare ale meciului s-au numărat Daria Ilieş şi Xenia Alferova, ambele au doar câte 13 ani şi sunt componentele echipe "Casa Noastră".

"M-am străduit să le ofer posibilitatea la toate fetele să joace, pentru că avem parte de antrenamente puţine. Multe fete încă învaţă şi nu reuşesc să vină la toate antrenamente. Aşa că noi combinăm antrenamentele cu momentele din joc. Aşa învăţăm să progresăm", a spus antrenorul-jucător al echipei Casa Noastră, Olga Macovchina.

"Am reuşit să arătăm un meci foarte bun şi echilibrat, datorită experienţei şi datorită faptului că ştim de ce este capabilă în teren fiecare jucătoare".

"Fetele lucrează. Şi vin la meci după serviciu. Suntem puţini. Unele nu au fost lăsate să vină de la serviciu, altele învaţă şi se pregătesc de examene. Dar, da, adversarele sunt mai puternice".

Cupa Ligii de Baschet se va încheia la finalul lunii decembrie, atunci când e programată finala.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării