main logo
519

Echipele moldovene de tenis de masă au repurtat primele victorii la Europenele de juniori

Loturile moldoveneşti de tenis de masă masculin şi feminin au obţinut primele victorii la Campionatul European de juniori, care se desfăşoară la Cluj-Napoca (România).

Echipele moldovene de tenis de masă au primele victorii la EuropeneEchipele moldovene de tenis de masă au primele victorii la Europene

Echipa masculină a învins în faza grupelor (G) selecţionatele Israelului (3-1) şi Islandei (3-1). Din componenţa ei fac parte Vladislav Ursu, Danu Sofroni şi Vasile Harea, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Lotul feminin este alcătuit de Vlada Caraulnaia, Ecaterina Şmâganovscaia, surorile Natalina şi Vitalina Brânza, Diana Gurschi. Formaţia moldoveană (grupa F) a învins reprezentativa Belgiei (3-1) şi a cedat echipelor Italiei (2-3), Ungariei (2-3), României (1-3) şi Luxemburgului (1-3). „Sperăm la evoluţii mai bune din partea jucătoarelor în faza următoare a campionatului”, a declarat astăzi pentru agenţie Antrenorul Emerit Valeriu Grosu.

Cea mai bună jucătoare moldoveană de tenis de masă la nivel de juniorat este Olga Blizneţ din Dubăsari, care-i medaliată cu bronz la Europene. La senioare cea mai valoroasă este maestra internaţională Elena Mocrousov, originară de asemenea din Dubăsari. Ea-i multiplă premiantă a campionatelor României, Greciei şi Turciei, concursurile pe echipe.

Europenele de la Cluj-Napoca au reunit 543 de sportivi din 48 de ţări. După încheierea concursurilor pe echipe, ele vor continua cu turneele individuale  şi se vor încheia pe 24 iulie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării