main logo
374

Echipa USM a devenit campioană națională universitară la șah

Selecționata Universității de Stat din Moldova (USM) a cucerit ieri, la Clubul republican de șah și joc de dame, titlul de campioană națională universitară la șah, ediția 2019.

Echipa USM a devenit campioană națională universitară la șah

Turneul a fost organizat de către Federația Moldovenească a Sportului Studențesc și a Veteranilor Sportului, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Aceasta s-a învrednicit de primul loc cu două etape înainte de încheierea turneului. Asta pentru că i-a avut în componență pe maestrul internațional Nichita Morozov, premiant al europenelor de juniori, Andrei Macovei, campion național en-titre, Cristi Nicora, candidat de maeștri ai sportului și Maria Gobjilă, sportivă de prima categorie. 

„Era și de așteptat acest succes. Nu ne-am pregătit serios de acest turneu, chiar dacă am avut un lot mai puternic comparativ cu restul selecționatelor”, a declarat pentru agenție responsabilul de echipa USM, maestrul internațional Victor Romcovici.

Reprezentativa USM a acumulat 26 de puncte. Pe locul doi s-a situat selecționata Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, care a totalizat 19 puncte, iar pe trei - formația Academiei de Studii Economice din Moldova (16 puncte).

La turneu au participat echipe de la opt instituții de învățământ superior din țară.

Șahul a fost a treia probă din programul Universiadei. La prima – fotbalul în sală – campioană a devenit selecționata Universității Libere Internaționale din Moldova. La a doua – voleiul feminin – formația USM. 

În programul competițional figurează 19 discipline sportive. Următoarea probă, baschetul feminin, este programată pentru săptămâna viitoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării