main logo
729

Echipa USEFS a devenit campioana naţională universitară la badminton

Selecţionata Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport (USEFS) a devenit ieri campioană naţională universitară la badminton.

Echipa USEFS a devenit campioana naţională universitară la badmintonEchipa USEFS a devenit campioană naţională universitară la badminton

Competiția a avut loc la sala de sporturi a Universităţii Tehnice din Moldova (UTM)., transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Echipa USEFS şi-a adjudecat titlul învingând în toate meciurile disputate: 5-0 cu formaţia Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), 4-1 cu reprezentativa UTM, 3-2 cu formaţiile Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” şi Universităţii Agrare de Stat din Moldova (UASM).

Din lotul campioanei, pregătit de Alexandru Anghel, au făcut parte Alexandru Morari, Lolita Teţhcadze, Chiril Cernov Svetlana Cunev, Ştefan Papuc, Ecaterina Ivaşco, Nicolae Ialanji, Lilia Anghel și Irina Bujac. Liderul echipei este Alexandru Morari, campion naţional en-titre. ”Anul acesta a fost reuşit pentru mine. Am mai câştigat campionatul naţional, Cupa municipiului Chişinău şi am devenit primul în clasamentul Federaţiei naţionale”, a declarat performerul pentru agenţie.

Locul doi i-a revenit formaţiei UTM, iar pe trei s-a clasat echipa Universităţii Agrare de Stat din Moldova.

Preşedintele Federaţiei naţionale de profil, Marian Stan, prezent la competiţie, a subliniat că turneul va servi un imbold pentru dezvoltarea în continuare a badmintonului. „La instituţiile de învăţământ superior din ţară studiază cei mai buni jucători moldoveni. Indiscutabil, faptul că au fost reluate după o pauză de aproape trei ani campionatele naţionale universitare este foarte îmbucurător”, a spus oficialul.

Badmintonul a fost penultima probă din cele 20 incluse în programul competiţional al campionatelor universitare. Ultima, trânta, se va desfăşura pe 11 decembrie la sala polivalentă a USEFS. Bilanţul campionatelor va fi făcut pe 13 decembrie la USEFS. Fondul de premiere este egal cu 420.000 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării