8 ianuarie, 10:59
440
0

Echipa națională de fotbal a R. Moldova ar putea avea un alt antrenor

8 ianuarie, 10:59
440
0

Echipa națională de fotbal a Republicii Moldova ar putea avea un alt antrenor în preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

Echipa națională de fotbal a R. Moldova ar putea avea un alt antrenorFoto: publika.md

În viziunea președintelui Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco, noul selecționer poate fi un tehnician moldovean din generația tânără, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Leonid Oleinicenco, președinte FMF: "În viitor privesc mai pozitiv. În 2-3 ani vom avea o selecționată din băieții noștri tineri, care vor juca cel puțin câte 7 ani la echipa națională. Respectiv, cu acești băieți ar trebui să lucreze după părerea mea un antrenor mai tânăr și de dorit concetățeanul nostru".

Soarta actualului selecționer Engin Firat se va decide, cel mai probabil, după alegerea organelor de conducere ale FMF la Congresul din 22 ianuarie. Președintele FMF consideră că în mandatul lui Firat scopurile au fost atinse. Atmosfera la prima reprezentativă s-a schimbat, iar nucleul echipei a fost format. Conform președintelui, acum selecționata Moldovei are minim câte 2 fotbaliști tineri pe același post.

Leonid Oleinicenco, președinte FMF: "Am avut discuții cu dumnealui. El lasă ca totul să decidă comitetul de antrenori. Până la urmă decizia finală o va lua Comitetul Executiv. Deocamdat,ă nu este sigur dacă el va continua la cârma selecționatei".

Turcul Engin Firat a preluat prima reprezentativă a Moldovei la sfârșitul anului 2019. Cu el pe banca tehnică, "tricolorii" au jucat 11 partide, dintre care 9 le-au pierdut, iar alte două le-au terminat la egalitate.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter