main logo
537

Echipa naţională de fotbal a încheiat la egalitate meciul cu Luxemburg

Echipa naţională de fotbal a terminat la egalitate (1-1) partida retur disputată ieri la stadionul Zimbru cu selecţionata Luxemburgului în Liga Naţiunilor, seria D.

Naţionala de fotbal a încheiat la egalitate meciul cu LuxemburgEchipa naţională de fotbal a încheiat la egalitate meciul cu Luxemburgul

Golurile au fost marcate de Gînsari (58, penalti) - Bensi (70). Gazdele au deschis scorul în urma loviturii de la 11 metri acordată după doborârea lui Cătălin Carp în careul de 16 metri. Oaspeţii au egalat în urma unui contraatac rapid, care a surprins defensiva lotului moldovean, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

În minutul 29 de joc, Artur Ioniţă a ratat o şansă imensă de a înscrie după ce a ieşit unul la unul cu portarul Anthony Moris. După golul egalizator al oaspeţilor, Veaceslav Posmac a salvat în extremis poarta de un gol, ca şi făcut. 

În minutul 89, Ion Nicolaescu a avut o poziţie favorabilă de şut decisiv, dar a lovit slab şi balonul a fost deviat în corner.

Antrenorul echipei naţionale, Alexandru Spiridon, a declarat la conferinţa de presă că nu este mulţumit de prestaţia elevilor săi doar în repriza secundă a meciului tur cu formaţia Luxemburgului. 

„A fost o şansă extraordinară de a promova în etapa următoare a Ligii Naţiunilor. Sunt satisfăcut de calitatea fotbalului demonstrat în toate meciurile, cu excepţia reprizei secunde a meciului tur cu echipa Luxemburgului. Regret că au fost create multe ocazii de gol, dar puţine au fost materializate în goluri. Am deschis scorul în partida retur cu Luxemburgul şi instinctiv am început să-l apărăm. A fost o greşeală. Pretenţii faţă de majoritatea jucătorilor convocaţi la lot nu am. Am înscris, din păcate, doar patru goluri, ceea ce este puţin. Nu sunt satisfăcut de atac, care este cea mai mare problemă a echipei”, a spus tehnicianul.

Echipa naţională a evoluat în următoarea componenţă: Alexei Koşelev, Oleg Reabciuk, Cătălin Carp, Veaceslav Posmac, Alexandru Epureanu, Artur Ioniţa, Alexandru Gaţcan (9 Eugeniu Cebotaru, 83), Radu Gînsari (Alexandru Dedov, 82), Ion Jardan, Alexandru Antoniuc, Vitalie Damaşcan (22 Ion Nicolaescu, 71). 

Formaţia Luxemburgului a avut în teren următorul „11”: Anthony Moris, Maxime Chanot, Enes Mahmutović, Florian Bohnert (14 Danel Sinani, 59), Chris Philipps (Olivier Thill, 31), Daniel Da Mota, Stefano Bensi (Dave Turpel, 82), Dirk Carlson, Leandro Barreiro Martins, Laurent Jans, Aurélien Joachim. 

Cartonașe galbene: Martins (12), Reabciuk (40), Chanot (57), Carp (64), Antoniuc (87).

La meci au asistat peste 4600 de spectatori.

Echipa naţională a încheiat turneul pe locul trei în grupă cu 9 puncte acumulate. Pe locul doi s-a situat Luxemburgul (10 puncte), iar pe primul – Belarus (14 puncte). San Marino a ocupat ultimul loc (0 puncte). 

A fost ultimul meci jucat de mijlocașul Alexandru Gațcan la echipa naţională. El a apărat culorile acesteia începând cu anul 2005, în 63 de partide și a marcat 5 goluri. Alexandru Gaţcan a fost desemnat cel mai bun fotbalist moldovean în anii 2013, 2015, 2016 și 2017.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării