main logo
292

Echipa de veterani a Chişinăului a câştigat turneul internaţional Cupa FMF la fotbal

Echipa de veterani a Chişinăului (de facto selecţionata Republicii Moldova) a câştigat duminică, 1 decembrie, la Vadul lui Vodă, turneul internaţional de fotbal „Cupa FMF”.

Echipa de veterani a Chişinăului a câştigat turneul Cupa FMF la fotbalFoto: moldpres

În meciul final ea a învins cu scorul 8-2 formaţia oraşului Reni (Ucraina). Marcatori: Viorel Frunză (12, 25, 28, 40), Oleg Șoimu (35, 48), Ruslan Abdrahmanov (38, autogol), Alexandru Popovici (45) / Valentin Terzi (31, 54). Primul şi al doilea gol înscris de Viorel Frunză au fost cele mai frumoase, spre deliciul publicului („scăriţă” peste portar la prima reuşită şi deviere din prima la a doua), transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Câştigătoarea turneului a evoluat în finală în următoarea componenţă: Ștefan Esinencu, Dănuț Oprea, Lilian Popescu, Radu Rebeja, Alexandru Guzun, Iurie Osipenco, Alexandru Popovici, Viorel Frunză, Iulian Bursuc, Serghei Iepureanu, Serghei Pogreban. Au mai jucat Oleg Șoimu, Vitalie Lungu, Vasile Arlet, Alexandru Golban, Andrian Bogdan, Serghei Secu, Eduard Munteanu, Ivan Tabanov. Echipa a fost pregătită de Anatol Teslev.

„Am venit cu o echipă bună, competitivă şi, în consecinţă pentru prima oară am ocupat locul doi”, a declarat pentru agenţie şeful echipei din Reni, Vasile Bartean. 

„Evident viteza de joc este mai modestă comparativ cu partidele de seniori la nivel de campionate interne, dar măiestria participanţilor, tehnica de joc este în continuare apreciabilă, merită aplauze”, a subliniat la festivitatea de închidere Anatol Teslev. „Am organizat acest turneu din inimă, punem mult suflet în continuare la toate ediţiile şi prin asta se explică popularitatea de  care se bucură”, a subliniat preşedintele onorific al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Cebanu.  

În meciul pentru locul trei formaţia oraşului Pinsk (Belarus) a învins cu scorul 5-1 echipa din Constanţa (România). „Este pentru prima oară când nu urcăm pe podiumul de premiere. Am avut probleme organizatorice şi am venit la turneu doar cu 11 jucători”, s-a confesat şeful echipei din Constanţa, Valeriu Rogozenco, care a activat în urmă cu mulţi ani în mass-media de la Chişinău.

Cei mai buni jucători ai turneului, pe posturi, au devenit: portar – Ghenadii Belîi (Reni), fundaș – Andrei Bohno (Pinsk), mijlocaș – Iancu Papazicu (Constanța), atacant – Viorel Frunză (Chișinău). Cel mai bun jucător – Alexandru Popovici (Chișinău). Golgheter - Viorel Frunză, 7 goluri în 2 meciuri.

Toate echipele au primit cupe, iar Dmitri Moroz (Pinsk), Ivan Tambîi (Reni), Dimu Anagnoste (Constanța) și Pavel Cebanu (Chișinău) s-au ales cu premii speciale oferite de organizatorii turneului, care s-a desfăşurat a 13-ea oară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării