main logo
685

Dumitru Ceban a cucerit două medalii de bronz la Campionatele Europene

Luptătorul Dumitru Ceban a cucerit două medalii de bronz la Campionatul European, atât la grappling No-Gi, cât și la grappling Gi.

Dumitru Ceban a cucerit două medalii de bronz la Campionatele Europene

În ambele meciuri decisive, el a învins sportivi din Lituania, Nikita Gerasimovas, respectiv Rokas Narusevicius, informează Comitetul Național Olimpic și Sportiv, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Sportivul a concurat în categoria de greutate de până la 77 de kilograme și a obținut 4 victorii, iar în semifinale a fost învins de un luptător din Spania.

În confruntarea pentru medalia de bronz, Dumitru Ceban s-a impus în fața lituanianului Nikita Gerasimovas. La Campionatele Europene de Grappling, țara noastră este reprezentată de 4 luptători.

Grapplingul, în lupta corp la corp, reprezintă acțiunea de a prinde sau de a apuca adversarul, ca în wrestling. Se folosește la distanțe apropiate pentru a obține un avantaj fizic, cum ar fi îmbunătățirea poziției relative sau pentru a provoca vătămarea adversarului. 

Grapplingul acoperă tehnicile utilizate în mai multe discipline, stiluri și arte marțiale care sunt practicate atât ca sport de luptă, cât și pentru autoapărare. Concursurile de grappling implică adesea retragere și control la sol și se pot încheia atunci când un concurent recunoaște înfrângerea, cunoscută și ca supunere sau eliminare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării